Nowyaa Napisano Sierpień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2005 Zainstalowałem poprawnie Fedorę Core 3. Po ponownym uruchomieniu wszysko z pozoru działa poprawnie poza jednym - nie mogę nic zmieniać, system zgłasza komunikat że nie mam uprawnień i żebym zgłosił się do administratora. Kiedy chiałem rozpakowć z dysku CD paczkę rpm by wspomóc czytanie partycji NTSF, ponownie zgłasił się komunikat że nie mam uprawnień. Właściwie nie mogę nic zmienić. Cały czas dostaję odmowę dostępu i komunikat o kontakt z administratorem. Również używając terminala i wpisując hasło, co prawda jest akceptowalne ale nie mogę przechodzić do katalogów wpisałem cd/mnt - zgłasza się komunikat że takiego katalogu nie ma. wpisałem komende fdisk -l - zgłasza się komunikat że niem takiej komendy Nie mogę modyfikować ustawień systemowych, nie wiem dlaczego Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać? Z góry dzięki Oczywiści wchodzą do terminala użyłem komendy SU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Sierpień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2005 wpisywałeś su - ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Sierpień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2005 cd/mnt - zgłasza się komunikat że takiego katalogu nie ma. Powinno być cd /mnt Sprawdź w /etc/fstab gdzie jest montowany twój cdrom Wpisz ls / i zobacz czy masz mnt bądź katalog do którego ma być montowany cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowyaa Napisano Sierpień 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2005 Dzięki za pomoc należy wpisać su - (pamiętajcie wpisać myślnik po su) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi