klimabolo Napisano Sierpień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2005 Witam ja mam problem takiego typu posiadam dwa komputery laptopa i stacjaonarny. Chce załozyc siec miedzy nimi i tu pojawia sie problem. Z komputera stacjonarnego poprzez siec moge wejsc na dysk laptopa niestey nie moge zorbic tego w drugą strone tzn z laptopa na dysk komputera stacjonarnego (odmowa dostępu) Mam juz wszystkie firewall wyłączone wraz z zaporą systemu, konta gości uruchomnione a dyski sa wszystkie udostępnione i na stacjonar i laptopie. Jezeli chodzi o internet to dziala na stacjonarnym i na laptopie. Jako serewer mam ustawiony komputer stacjon. Czy są jakies inne zapory o których ja pewnie nie wiem ?? podejrzewam ze blokuje dostęp komputer stacjonarny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Sierpień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 3, 2005 Powinieneś napisać jaką metodą usiłujesz połączyć dwa systemy. Czy to jest Windows i Smaba czy NFS ?? Z (_regóły_ → reguły) ORT jeslni nie jest to NFS to najczęstrzym problemem są uprawanieniadal zdsalnego użytkownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimabolo Napisano Sierpień 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2005 Tą sieć zakładam przez dwa jednakowe windows`y Xp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Sierpień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2005 Tą sieć zakładam przez dwa jednakowe windows`y Xp co to ma wspolnego z linuxem/fedora? NIE TO FORUM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimabolo Napisano Sierpień 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2005 Tą sieć zakładam przez dwa jednakowe windows`y Xp co to ma wspolnego z linuxem/fedora? NIE TO FORUM! a to sorry ide szukać gdzie indziej :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi