blackmeteler Napisano Sierpień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2005 Po zainstalowaniu systemu Fedora nie chce wykrywać mojego modemu. Nie wiem także jak zainstalować do niego sterowniki. Może mi ktoś pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Sierpień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2005 musisz podac wiecej info. co to za modem? wewnetrzny czy zewn? pci / isa / usb? winmodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackmeteler Napisano Sierpień 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2005 To jest modem U.S. Robotics 56K FAXMODEM zewnętrzny. Fedora mi go nie wykrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Sierpień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2005 To jest modem U.S. Robotics 56K FAXMODEM zewnętrzny. Fedora mi go nie wykrywa. jesli jest to modem zewnetrzny podlaczany do portu szeregowego, to nie musi ci go wykryc.. po prostu konfigurujesz polaczenie z internetem poslugujac sie sciezka do modemu... jezeli podlaczasz go do tzw COM1 to w linuksie jest to '/dev/ttyS0', COM2 to '/dev/ttyS1' itd.. przetestowac modem mozesz programem minicom. polaczenie najlatwiej chyba skonfigurowac programem kppp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackmeteler Napisano Sierpień 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2005 Dzięki! Pomogło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor Napisano Sierpień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2005 Witam jak już jesteśmy przy temacie modemów to mam taki mały problem z modemem. Chciałem go ustawić żeby odpalał się przy starcie systemu i dodałem modem w konfiguracji sieci i naciskam aktywuj to działa ale w momencie uruchamiania systemu wysypuje mi się system przy - ładowanie interfejsu "nazwa_połaczenia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi