Fedajkin Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 Wrzuciłem sobie z yum lm_sensors, ale co dalej? Prosiłbym o jakieś step-by-step co dalej i jak umieścić to-to na pulpicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 skonfiguruj sobie czujniki (tu masz jak), wrzuc sobie jakas nakladke na lm_sensors (np KSensors). i praktycznie masz juz na pulpicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekz Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 lm_sensor nie zawsze daje się ustawic przez sensors-detetect ja osobiście odnosze porażke i ustawilem go sam w /etc/sysconfig/lm_sensors MODULE_0=via686a MODULE_1=i2c_sensor MODULE_2=i2c-viapro MODULE_3=i2c-isa #MODULE_4=eeprom te ustawienia sa indywidualne nie stosuj je u siebie chyba ze masz taki sam sprzęt jak ja - zwroc uwage na # przy eeprom gdy go odhaszuje nic mi nie pokaze sensors co ciekawe przy iinym ulozeniu kolejnosci tez porazka ja uzywam nakladki graficznej na lm_sensor GKrellM polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Sierpień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 9, 2005 Torsmo rzadzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Sierpień 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 te ustawienia sa indywidualne nie stosuj je u siebie chyba ze masz taki sam sprzęt jak ja - ...no u mnie też coś nie hula, ale możliwe jest że ja kaszanie... Powiedz mi jak sprawdzić jakie ja mam powpisywać dane do modułów? Mój sprzęt do: Płyta główna: Gigabyte GA-7VA Procek: Athlon XP 1700+ Grafika: Leadtek WinFast 6600 TD ________ A jednak sensors_detect zadzialal... moje moduly to: MODULE_0=i2c-viapro MODULE_1=i2c-isa MODULE_2=smbus-arp MODULE_3=lm90 MODULE_4=eeprom MODULE_5=it87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi