andrzej_szary Napisano Sierpień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 doinstalowałem sobie do gnoma amaroka, a on jako zależności dossał xdm. problem polega na tym, że xdm "przykrył" mi gdm. gdzie to mogę poprawić? chcę, żeby domyślnym managerem był gdm. jaki plik zedytować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Sierpień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 Mój sposób : pod rootem uruchamiam Terminal mc edytuje /etc/sysconfig/deskop i zmieniam DISPLAYMANAGER= KDE to xdm GNOME to gdm /edit/ powinno wygldać tak DISPLAYMANAGER=GNOME Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej_szary Napisano Sierpień 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 Mój sposób : pod rootem uruchamiam Terminal mc edytuje /etc/sysconfig/deskop i zmieniam DISPLAYMANAGER= KDE to xdm GNOME to gdm Dzięki serdeczne! Wszystko cacy działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 KDE to xdm KDE to kdm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Sierpień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 @lszk Jak mam standardowo Gnome i Kde i nic nie doinstalowywałem Czy moge użyć innego DISPLAYMANAGERA ??? Bo tylko te dwie opcje znam w FC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 Ja znam trzy takie narzędzia → gdm, kdm, xdm. Mając zainstalowane poszczególne, możesz korzystać z tego, z którego chcesz. Wg. pliku, który podałeś, to wpisujesz KDE albo GNOME i już na nim jedziesz (dla xdm nie wiem, co tam należy wpisać). Czyli możesz np. uruchamiać swojego gnome'a poprzez menadzer z kde, czyli kdm. O to Ci chodziło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Sierpień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 Czy w /etc/sysconfig/deskop można użyć coś jeszcze oprócz DISPLAYMANAGER=KDE i DISPLAYMANAGER=GNOME Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 link Czy coś jeszcze innego można wpisać, to nie wiem, bo nie wiem, czy istnieją jeszcze inne *dmy. PS. Wg. tego linka dowiedziałem się właśnie, że dla xdm należy wpisać XDM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Sierpień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 Dzięki lszk Działa XDM to już mamy trzy działające KDE to kdm GNOME to gdm XDM to xdm Już zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Sierpień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 KDE to kdm GNOME to gdm XDM to xdm Zaraz zaraz, ja mam gdm ale przez gdm czasem loguje się do KDE. GDM to program logujący stworzony przez gnomistóww, a kdm stworzony przez ludzi z kde Co mają uruchamiać to już kwestia ich ustawień... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Sierpień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 @Peter15 akurat omawiamy DISPLAYMANAGER a nie DESKTOP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Sierpień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 ok, ale: KDE to kdm GNOME to gdm XDM to xdm dziwnie brzmi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi