spyro Napisano Sierpień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 witam mam problem, zbudowałem sobie paczeke wine checkinstalem i gdy prubuje zainstalować wine z tej paczki to wypluwa mi takie coś [root@assassin i386]# rpm -ivh wine-20050725-1.i386.rpm Przygotowywanie... ########################################### [100%] 1:wine ########################################### [100%] błąd: rozpakowanie archiwum nie powiodło się na pliku /selinux/context;42fb67fb: cpio: open nie powiodło się -Brak dostępu podczas pracy checkinstalla nie pokazywały się żadne błędy możecie coś na to poradzić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Sierpień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 Znam jedem wyłączenie SELinux http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedo...4.shtml#selinux Jak ktoś zna inny sposób to też mnie interesuje, bo narazie nie używam checkinstala i nie zastosowałem tego sposobu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Sierpień 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 @arturek wyłączyłem SELinux i dalej wypluwa to samo przy próbie instalacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Sierpień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 to już nie wiem u mnie poszło , teraz mam włączony SELinux i wolałbym nie wyłańczać Fedore mam po ponownej instalacji SELinux mozna wyłączyć Ustawienia systemowe > Poziom bezpieczeństwa i wybierasz SELinux Ale nie wiem jak wrazie czego to pózniej przywrócić bo znikają opcje w " Modyfikuj politykę SELinuksa " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Sierpień 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 zrobiłem tak jak napisałeś i zresetowałem kompa paczka zainstalowała się bez żadnych problemów a jak chcesz włączyć SELinux to musisz tam zaznaczyć tą pierwszą opcje i "relabel on next reboot" tylko cie (_odrazu_ → od razu) ORT oszczegam że ten proces może potrwać do 20 minut (w moim prszypadku) dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2006 dalej nikt nie zna konkretnej odpowiedzi na ten problem ? edit: ok, juz niewazne, poradzilem sobie. dodanie EXCLUDE="/selinux" do /usr/lib/checkinstall/checkinstallrc pomoglo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi