barqar Napisano Sierpień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2005 Pytanie pewnie dla większości lamerskie ale dopiero zaczynam :-( Mam RedHat9, maskarade na iptables, podział łącza na htb monitoruje ruch na iptraf.... ale po restarcie serwera znikają mi nazwy przypisane w konfiguracji do MAC'ow. Poczytałem torche o tym jak to zrobić na freesco ale nie wiele mi to pomogło. Jeśli ktoś moze mi pomoc to prosze o dokladna (krok po kroku) instrukcje. Gdzie utworzyc plik z MAC=nazwa, co w niego wpisac, jakie prawa mu nadac, jak go uruchamiac po kazdym restarcie. Testowalem tez inne programy ... moze nie wszystkie ale ten mi najbardziej odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kRIMIsEK Napisano Sierpień 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 14, 2005 Mialem to samo. Odinstalowalem wersje iptrafa dodana standardowo w redhacie i zainstalowalem ponownie ze zrodel. (nie z pakietu rpm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barqar Napisano Sierpień 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2005 Dzieki bardzo. Pomoglo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi