Skocz do zawartości

Evolution Przesiadka Z Fc3 Na Fc4 ...

Hadron

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie przesiadlem ze z Fc3 na Fc4 i mam problem z konfiguracja evolution ... Mam duzo kont @ i chcial bym je jakos zaimportowac , albo znalesc gdzies plik z ich baza zeby je podminic zaszczedzi mi to bardzo duzo pracy . Czy jest taka mozliwosc , zeby zaimportowac konta , lub podminic plik ... ?

Przegraj sobie katalog .evolution z Twojego katalogu domowego z FC3 do Twojego katalogu domowego na FC4 i powinno być OK. Poza tym w tak zaawansowanym kliencie e-mail itp. na pewno jest opcja importu/exportu.

Możliwe, że będziesz musiał jeszcze zmienić atrybuty plików (chown) tak, żebyś był ich właścicielem.

Przegraj sobie katalog .evolution z Twojego katalogu domowego z FC3 do Twojego katalogu domowego na FC4 i powinno być OK. Poza tym w tak zaawansowanym kliencie e-mail itp. na pewno jest opcja importu/exportu.

Możliwe, że będziesz musiał jeszcze zmienić atrybuty plików (chown) tak, żebyś był ich właścicielem.

przegranie katalogu .evolution może nic nie pomóc....evolution z fc4 to wersja 2.... a w fc3 byla 1.... obydwie mają inny układ katalogów i sposób przechowywania informacji i kontach. Poczte idzie odzyskać po odpowiednim pozmienianiu nazw plików .xml w odpowiednich katalogach, lecz informacje o kontach pocztowych są inaczej przechowywane w obydwu wersjach.

W obu wersjach FC sa wersje 2.x.x w FC3 jest 2.0.0 , a w FC4 2.2.0 ... jednak po skopiowaniu tegoz katalogu(co uczynilem jeszcze przed napisaniem postu) nie mam zadnych kont @ , naszczescie jest cala struktura katalogow razem z mailami , ale kont brak ... to by sie mi przydalo nawet na przyszlosc w nastepnej migracji :) ...

PS. Nawet kopiujac ten sam folder do 2 uzytkownika nie ma w nim kont@ :unsure:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...