Hadron Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 Wlasnie przesiadlem ze z Fc3 na Fc4 i mam problem z konfiguracja evolution ... Mam duzo kont @ i chcial bym je jakos zaimportowac , albo znalesc gdzies plik z ich baza zeby je podminic zaszczedzi mi to bardzo duzo pracy . Czy jest taka mozliwosc , zeby zaimportowac konta , lub podminic plik ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 Przegraj sobie katalog .evolution z Twojego katalogu domowego z FC3 do Twojego katalogu domowego na FC4 i powinno być OK. Poza tym w tak zaawansowanym kliencie e-mail itp. na pewno jest opcja importu/exportu. Możliwe, że będziesz musiał jeszcze zmienić atrybuty plików (chown) tak, żebyś był ich właścicielem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvr Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 Przegraj sobie katalog .evolution z Twojego katalogu domowego z FC3 do Twojego katalogu domowego na FC4 i powinno być OK. Poza tym w tak zaawansowanym kliencie e-mail itp. na pewno jest opcja importu/exportu. Możliwe, że będziesz musiał jeszcze zmienić atrybuty plików (chown) tak, żebyś był ich właścicielem. przegranie katalogu .evolution może nic nie pomóc....evolution z fc4 to wersja 2.... a w fc3 byla 1.... obydwie mają inny układ katalogów i sposób przechowywania informacji i kontach. Poczte idzie odzyskać po odpowiednim pozmienianiu nazw plików .xml w odpowiednich katalogach, lecz informacje o kontach pocztowych są inaczej przechowywane w obydwu wersjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadron Napisano Sierpień 16, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 W obu wersjach FC sa wersje 2.x.x w FC3 jest 2.0.0 , a w FC4 2.2.0 ... jednak po skopiowaniu tegoz katalogu(co uczynilem jeszcze przed napisaniem postu) nie mam zadnych kont @ , naszczescie jest cala struktura katalogow razem z mailami , ale kont brak ... to by sie mi przydalo nawet na przyszlosc w nastepnej migracji ... PS. Nawet kopiujac ten sam folder do 2 uzytkownika nie ma w nim kont@ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi