nibler Napisano Sierpień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2005 Witam Mam pytanko, zainstalowałem sobie programik "jmol" takie małe coś do robienia modeli cząsteczek 3D. Jednak przy próbie uruchomienia otrzymuję coś takiego : [nibler@localhost ~]$ jmol uncaught exception: java.lang.NullPointerException java.lang.NullPointerException at org.openscience.jmol.Preferences.buildBondPanel() (Unknown Source) at org.openscience.jmol.Preferences.Preferences(javax.swing.JFrame, org.openscience.jmol.DisplayPanel) (Unknown Source) at org.openscience.jmol.Jmol.Jmol(org.openscience.jmol.Splash) (Unknown Source) at org.openscience.jmol.Jmol.main(java.lang.String[]) (Unknown Source) at gnu.java.lang.MainThread.call_main() (/usr/lib/libgcj.so.6.0.0) at gnu.java.lang.MainThread.run() (/usr/lib/libgcj.so.6.0.0) NIe wiem co z tym zrobić, java jest zainstalowana , a programik by mi się bardzo przydał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2005 Dostarczana Java w Fedorze jest młodym projektem i jeszcze nie obsługuje wszystkich programów. Z czasem jej funkcjonalność się poprawi. Na razie musisz doinstalować Javę z SUNa i zrobić to co tutaj → http://groups-beta.google.com/group/pl.com...5371e677837a885 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wklaczynski Napisano Sierpień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2005 zrób dowiązania symboliczne z katalogu bin z twojej instalacji java, jeżeli masz wersje jdk to z jre/bin, /usr/java/jdk1.5.0_04/jre/bin do katalogu home/xxx/bin wszystkich plików, następnie na wybranym jar wpisz uruchom za pomocą innej applikacji, wpisz własne polecenie java. Oczywiście java wersja 5.0, a dla testujących polecam 6.0, jest graficznie super, ale niestety ma jeszce błędy! Dla plików jnlp użewaj jawaws, najlepiej zdefiniować na stałe w firefox. Aby startowały applety utwórz dowiązanie w katalogu /usr/lib/mozilla/plugins do pliku /usr/java/jdk1.5.0_04/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibler Napisano Sierpień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 Niestety Poddałem się, zainstalowałem wersję dla windowsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi