dalmatyn Napisano Sierpień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2005 witam przymierzam się do zakupu notebooka i mam takie zapytanie: czy i jak mogę przenieśc cały system wraz z ustawinieniami ze stacjonarnego pc-ta na laptopa. zakładam, że platforma sprzętowa jest zbliżona. oczywiście zdaję sobie sprawę, że trzeba będzie załączyć obsługę touchpada itp. są do takich operacji jakieś narzędzia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2005 Kiedyś gajownik opisywał, jak można przenieść system z jednej partycji na drugą. Gdzieś to na forum powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaVeR Napisano Sierpień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2005 poszukaj w sieci dyskietki Gohst-a to program sluzacy do robienia backupu dysku ^^ mozesz zrobic kopie calego dysku lub tylko jednej partycji i potem "przywrocic" to na innym dysku programik bardzo prosty w obsludze uruchamioany pod dosem, ale musisz znac angielski (tylko podstawy ^^) :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Sierpień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2005 wystarcza 2 programiki (powinny byc w systemie - pakiet dump) polecenia to: dump i restore (reszte w man albo w google) a potem doinstalowac gruba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Sierpień 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 czyli najpierw robię dump, czyli kopię zapasową, nagrywam np. na płytkę dvd, potem stawiam gołą fedorę na drugim kompie i póżniej odpalam restore z tego co zapisałem. fajnie, a czy aplikacje, które mam teraz doinstalowane też muszę instalować na nowym systemie, czy kopia zapasowa zawiera cały system? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Sierpień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 23, 2005 fajnie, a czy aplikacje, które mam teraz doinstalowane też muszę instalować na nowym systemie, czy kopia zapasowa zawiera cały system? zawiera caly system, z wszystkim co tam sie znajdywalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 jest jeszcze inna metoda o wiele szybsza, chodzi o wykorzystanie polecenia rsync - zsynchronizuje to wszystkie dane pomiedzy dyskami (wszystko mozna zrobic przez siec, bez zadnych kopi bezpieczenstwa na plytkach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi