Skocz do zawartości

Azureus

!Ci

Rekomendowane odpowiedzi

Problem polega na tym ze gdy probuje uruchomic nowego torrenta do sciagniecia i jako sciezke zapisu wybiore partycje FAT wyrzuca mi blad w statusie:

Blad: operacja niedozwolona, setLenght fails (allocate files: /mnt/D/...itd)

Dodam ze partycja posiada mozliwosc zapisu. Na ext3 da sie to zrobic bez problemu. Ten problem ogolnie juz obszedlem w ten sposob ze uruchomilem sciaganie na windzie, a pozniej juz w Linuksie mozna bylo kontynuowac. Wyglada jakby program mial problem ze stworzeniem plikow.

Nie masz prawa do zapisu na danej partycji

Pisalem o tym w watku - mam prawa do zapisu. Moge sobie wejsc na ta partycje jako zwykly user dodawac/usuwac katalogi/pliki. Wszystko czego dusza zapragnie. A poza tym tak jak pisalem kiedy windzie odpale raz to pozniej juz pojdzie w Linuksie. Wiec to tak jkakby mial problem tylko z utworzeniem plikow...

Ja bym się skłaniał ku źle zamontowanej partycji w /etc/fstab

Tzn. co moze byc zle... To moj wpis:

/dev/hda5  /mnt/D      auto    defaults,users,auto,uid=500  0 0

Zresztą pamiętam, że też miałem problemy z zapisem na fatcie swego czasu.

Coś mi się przypomnieło. Nie pamiętam już niestety, czy to był identyczny tekst, ale też występował po odpaleniu nowego torrenta.

Jak mi ten błąd wyskoczył, to dawałem na zatrzymaj, a potem odpalałem queque - jeżeli błąd się powtarzał, to zatrzymaj, a potem na force. I przeważnie problem ustępował.

I nie mam pojęcia, czym to było spowodowane. Zresztą na forum już chyba ktoś pisał o takim (w tym stylu) problemie. Może warto będzie odwiedzić archiwum.

Tak juz doszedlem do rozwiazania.

Jak mi ten błąd wyskoczył, to dawałem na zatrzymaj, a potem odpalałem queque - jeżeli błąd się powtarzał, to zatrzymaj, a potem na force

To w pewnym sensie jest rozwiazanie. Chodzi o to ze przy kazdym zatrzymaniu i uruchomieniu azureus tworzy jedem plik o rozmiarze 0. I teraz w zaleznosci od tego ile plikow mamy do sciagniecia tyle razy zatrzymujemy i uruchamiamy. :) Po tym jak juz beda wszystkie pliki rozpocznie sie sciaganie. To rozwiazanie jest do przyjecia jezeli mamy co najwyzej kilka plikow, gorzej jak jest kilkadziesiat :P

IMO jest to blad w aplikacji pewnie mozna by to bylo zglosic...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...