Karmazyn Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 mam pakiet libsndfile*.rpm gdy dwa razy na niego klikne to otwiera mi się okno w czym to otworzyć, czyżbym zapomniał o jakimś pakiecie do obsługi RPM?? prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 A może tak z konsoli byś zaczął instalować :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 Powienieneś wybrać Red Hat Package manager (czy coś takiego) i powinien ci się zainstalować ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karmazyn Napisano Sierpień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 [root@localhost Bagard]# rpm -iv libsndfile-1.0.11-1.2.fc4.rf.i386.rpm ostrzeżenie: libsndfile-1.0.11-1.2.fc4.rf.i386.rpm: Nagłówek Sygnatura V3 DSA: NOKEY, key ID 1aa78495 Przygotowywanie pakietów do instalacji... libsndfile-1.0.11-1.2.fc4.rf czy to się już zainstalowało?? PS: Red Hat Package manager (a możę namiary)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 czy to się już zainstalowało?? Na moje oko tak. Możesz sprawdzić wpisując rpm -q libsndfile PS: Red Hat Package manager (a możę namiary)?? W gnomie chyba wystarczyło kliknąć prawym, właściwości, gdzie tam się zaznaczało, aby używać do wszystkich paczek rpm i na liście aplikacji chyba to było. Pisałem już chyba o tym na forum, jeżeli znajde, to linka dopisze. Teraz gnoma (ani F.) nie mam, więc nie sprawdze. [edit] Znalazłem szybciej, niż sądziłem http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...st=0entry5029 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karmazyn Napisano Sierpień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 udało się zainstalowało dzięki, a propos posłużyłem się rpm -ivh *.rpm i wyglądało obiecująco a na dodatek pisało zainstalowane THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 libsndfile-1.0.11-1.2.fc4.rf Radzę stosować paczki z oficjalnych repozytoriów (Core, Extras), a nie z jakichś innych, bo takie zabawy wcześniej lub później kończą się problemami z zależnościami: yum install libsndfile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karmazyn Napisano Sierpień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 Właśnie takie posiadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoGeR Napisano Sierpień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 Jeśli chcesz aby otwierał w Red-Hat packages manager to weź w KDE 'Otwórz za pomocą" i wpisz : system-install-packages Powinno ci instalować jak w gnomie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karmazyn Napisano Sierpień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 wiem ale on się jakoś pluje że coś mu nie pasuje.. wszyskto już mam, terminal jest miły yum jeszcze lepszy GUI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2005 Właśnie takie posiadam Ale instalowałeś paczkę z RPMforge http://wiki.stemar.com.pl/wiki/?n=Administ...cja.Repozytoria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi