Skocz do zawartości

Quicktime

Stef

Rekomendowane odpowiedzi

No i tak. Jest sobie plik w takim formacie (np. ten).

Moje pytanie brzmi: Czy istnieje jakiś sposób aby odtworzyć ten plik (razem z dźwiękiem) przy użyciu paczek pochodzących z oficjalnych repozytoriów oraz livny?

Kompilowanie i tym podobne zabawy tym razem odpadają ;).

Póki co doszedłem do takiego stanu że: w Mplayer wy***prza się o kodek audio, Vlc (zara po instalacji) się wywala przy próbie wykonania większości z dostępnych operacji, Kaffeine odtwarza zwyczajnie bez dźwięku.

Pozdrawiam

Stef

Pewnie nic Ci ta wiadomość nie da, ale mi na standardowych kodekach filmik ten chodzi zarówno w mplayerze, jak i totem-xine. Instalowae przez apt, ale nie z livny. Spróbuj może pobrać z mplayerhq.hu paczke z kodekami i je podmienić w systemie. Zresztą ja mam inny sys, ale nie sądze, żeby ktoś specjalnie dużo poprawek dodawał do tego, co już mplayerhq wypuścił.

:huh: Nie wiem, słyszałem swego czasu że z tym repozytorium są problemy (atrpms)? I sęk właśnie w tym żeby było prosto i nie zaszkodziło, no chyba że instalacja pojedyńczego pakietu z at nie zaszkodzi?

Stef

Edit: :) Sukces. Po porównaniu zawartości paczki w32codec z atrpms i kodeków ze strony mplayera rozpakowałem kodeki do katalogu /usr/lib/win32/ i działa :)

Dzięki wielkie za pomoc, może rozwiązanie nie jest eleganckie ale skuteczne i nic nie psuje :).

Ale z tym atrpms w faq to mimo wszystko ciekawa/śmierdząca sprawa..

Edytowane przez Stef

• 3 months later...