zuber Napisano Sierpień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 19, 2005 Witam, Jestem użytkownikiem Fedory, a w zasadzie Linuksa od nie dawna, pewnie stąd te problemy Zainstalowałem modem (Sagem F@st 800 USB) zgodnie z poleceniami na tej stronie (co prawda dla FC2, ale nie było problemów), później pozmieniałem pliki resolv.conf i chap-secrets, uruchomiłem ponownie system i z nadzieją wpisałem startadsl (paliła się tylko dioda PWR) a tam... 'Modem nie działa. Sprawdź rezultaty eaglestat...' Więc sprawdzam: 'Modem is initializing (INITIALIZING)', a net jak nie działał tak nie działa. Po podłączeniu modemu ponownie i sprawdzaniu cały czas eaglestat, wyskakuje najpierw, że nie jest podłączony, później, że jest włączony, że są wysyłane jakieś pakiety i zatrzymuję się z powyższym komunikatem. Poradzicie coś? Forum przeszukałem, ale na podobny problem nie trafiłem (mogłem przeoczyć ). Pzdr, B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Sierpień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 eaglectrl -w i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuber Napisano Sierpień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 No niestety nie pomogło, pojawiło się coś takiego: Sending options to device /proc/bus/usb/002/002 Options successfully sent to driver. Sending DSP code to device /proc/bus/usb/002/002 Using DSP code for POTS line DSP code successfully loaded. Waiting for synchro... I po 60 sekundach wywala, że już dłużej czekać nie będzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bleee8 Napisano Sierpień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 Dioda ADSL musi się świecić i dopiero wtedy wpisujesz startadsl (zkonta roota). Jak się nie świeci to jeszcze nie uaktywnili ci neostrady na lini, poczekaj trochę (ja czekałem z kilka dni ). Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuber Napisano Sierpień 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 Neo działa na pewno, pod Windowsem wszystko śmiga bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi