sir_skiner Napisano Sierpień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 chce wiedziec ktory z emulatorow najlepiej dziala na linuksie x86_64. ew. prosze o podanie kilku plusow i minusow kazdego z nich. moje oczekiwania to mozliwosc pracy (w miare wydajnej) z pakietem msoffice, borland delphi i innych aplikacji "szkolnych", oraz gier (choc to nie koniecznie). dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Sierpień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 do emulacji offisa urzywam (na i386, x86_64 sie jeszcze nie dorobiłem) crossover office pro czy jakoś tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kRIMIsEK Napisano Sierpień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 20, 2005 To po co ci linux? Ma on odpowiedniki dla programow ktore potrzebujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_skiner Napisano Sierpień 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2005 To po co ci linux? Ma on odpowiedniki dla programow ktore potrzebujesz. pliizz, tylko bez takich "to po co ci linux"... gdyby bylo jak mowisz, programy typu win4lin, vmware, wine, nie mialy by racji bytu. glownym problemem sa wymagania nauczycieli szkolnych odnosnie nauki pakietu msoffice i innych programow windowsowych, jak i samego windowsa ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patt Napisano Sierpień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 powiem Ci jedno, najprosciej zainstaluj OpenOffica, tak naprawde jest bardzo podobny do M$ Offica, przy wyborze zapisu tylko wybieraj zgodne M$ XP... czy tez iny program w jakim chcesz, aby bylo to mozliwe do otworzenia... // edit jeszcze wejde w slowo gdyby bylo jak mowisz, programy typu win4lin, vmware, wine, nie mialy by racji bytu. tego typu programy sa przydatne dla programow, dla ktorych nie ma odpowiednikow - ktore maja za male mozliwosci... tak jak jest np. z tworzeniem animacji we flash`u... znalazlem tylko jeden wmiare fajny program do tego typu 'zadan', ale chyba i tak nie obejdzie sie bez emulatora, gdyz nie ma, az takich mozliwosci, jak platne odpowiedniki MS.. to by bylo na tyle... Pozdrawiam... Patt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Wrzesień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 Tak czy inaczej pytanie pozostaje otwarte. Ja uzywam np. elektronicznego katalogu toyota. nie znam odpowiednika na linuksa. czy w repozytoriach jest jakiś emulator dostępny na fc4 :?: ani win4lin ani wine* yum mi nie znajduje mam dopisaną livne. czy trzeba ręcznie przeszukiwać zasoby w pogoni za jakimś emulatorem? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 yum mi nie znajduje mam dopisaną livneA extras? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Wrzesień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 tego typu programy sa przydatne dla programow, dla ktorych nie ma odpowiednikow - ktore maja za male mozliwosci... tak jak jest np. z tworzeniem animacji we flash`u... znalazlem tylko jeden wmiare fajny program do tego typu 'zadan', ale chyba i tak nie obejdzie sie bez emulatora, gdyz nie ma, az takich mozliwosci, jak platne odpowiedniki MS.. smile.gif to by bylo na tyle... tongue.gif Macromedia Flash znakomicie chodzi pod CrossOverem tak samo jak Microsoft Office XP. Jeśli chodzi o emulator to rewelacyjny jest qemu choć nie wiem jak przesyłać pliki między dwoma systemami (wirtualnym i prawdziwym). Słyszałem że win4lin jest najlepszy ale ja jakoś nie mogłem go skonfigurować :/ A wracając jeszcze do gier to mnóstwo chodzi pod cedegą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalmatyn Napisano Wrzesień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 A extras? extras też mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi