Skocz do zawartości

Jaki Emulator Windows?

sir_skiner

Rekomendowane odpowiedzi

To po co ci linux? Ma on odpowiedniki dla programow ktore potrzebujesz.

pliizz, tylko bez takich "to po co ci linux"... gdyby bylo jak mowisz, programy typu win4lin, vmware, wine, nie mialy by racji bytu.

glownym problemem sa wymagania nauczycieli szkolnych odnosnie nauki pakietu msoffice i innych programow windowsowych, jak i samego windowsa ;/

powiem Ci jedno, najprosciej zainstaluj OpenOffica, tak naprawde jest bardzo podobny do M$ Offica, przy wyborze zapisu tylko wybieraj zgodne M$ XP... czy tez iny program w jakim chcesz, aby bylo to mozliwe do otworzenia... :)

// edit

jeszcze wejde w slowo :P

gdyby bylo jak mowisz, programy typu win4lin, vmware, wine, nie mialy by racji bytu.

tego typu programy sa przydatne dla programow, dla ktorych nie ma odpowiednikow - ktore maja za male mozliwosci... tak jak jest np. z tworzeniem animacji we flash`u... znalazlem tylko jeden wmiare fajny program do tego typu 'zadan', ale chyba i tak nie obejdzie sie bez emulatora, gdyz nie ma, az takich mozliwosci, jak platne odpowiedniki MS.. :)

to by bylo na tyle... :P

Pozdrawiam...

Patt

• 2 weeks later...

Tak czy inaczej pytanie pozostaje otwarte. Ja uzywam np. elektronicznego katalogu toyota. nie znam odpowiednika na linuksa. czy w repozytoriach jest jakiś emulator dostępny na fc4 :?: ani win4lin ani wine* yum mi nie znajduje :( mam dopisaną livne. czy trzeba ręcznie przeszukiwać zasoby w pogoni za jakimś emulatorem?

pozdrawiam

tego typu programy sa przydatne dla programow, dla ktorych nie ma odpowiednikow - ktore maja za male mozliwosci... tak jak jest np. z tworzeniem animacji we flash`u... znalazlem tylko jeden wmiare fajny program do tego typu 'zadan', ale chyba i tak nie obejdzie sie bez emulatora, gdyz nie ma, az takich mozliwosci, jak platne odpowiedniki MS.. smile.gif

to by bylo na tyle... tongue.gif

Macromedia Flash znakomicie chodzi pod CrossOverem tak samo jak Microsoft Office XP.

Jeśli chodzi o emulator to rewelacyjny jest qemu choć nie wiem jak przesyłać pliki między dwoma systemami (wirtualnym i prawdziwym).

Słyszałem że win4lin jest najlepszy ale ja jakoś nie mogłem go skonfigurować :/

A wracając jeszcze do gier to mnóstwo chodzi pod cedegą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...