PZSmok Napisano Sierpień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 21, 2005 przy uruchamianiu xdtv pojawia mi się taki komunikat: xdtv: symbol lookup error: xdtv: undefined symbol: rv20_encoder karta działa poprawnie pod zapping i tvtime ale najlepiej sie jednak chyba nagrywa pod xdtv które niestety nie działa :-( może ktoś się z tym spotkał i znalazł rozwiązanie?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 22, 2005 Jest to aby na pewno paczka dla Twojego systemu? Nie instalowałeś jej z parametrem --force? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZSmok Napisano Sierpień 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2005 mam to stąd niby dla fedory instalowałem yumem bez force pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2005 niby dla fedory Pewnie autor miał inne biblioteki w systemie niż są w Fedorze, wiec stąd ten problem. Paczka jest trochę źle zrobiona - jej twórca ręcznie wymusza zalezności, co nie zawsze pozwala na poprawne ich spełnienie. Lepiej jakbys samemu przekompilował to na swoim komputerze. Poszukaj tam jakiegoś src.rpm-a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZSmok Napisano Sierpień 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2005 Próbowałem przebudwać pakiet src.rpm ale po wydaniu komendy rpmbuild xdtv-fc4.spec --target=i686 dostaje komunikat : Budowanie dla platform: i686 Budowanie dla i686 i nic się nie dzieje. wymagane biblioteki zainstalowałem yumem Ściągnąłem również osobnego speca i nic to też nie dało Może jeszcze jakaś podpowiedź?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2005 Powiedz mu co ma robić :-) rpmbuild -bb plik.spec (man rpmbuild) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZSmok Napisano Sierpień 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2005 niestety divx.o(.text+0x2621): In function `divx_init': divx.c: undefined reference to `rv20_encoder' divx.o(.text+0x26d2):divx.c: undefined reference to `ffvhuff_encoder' collect2: ld returned 1 exit status make[2]: *** [xdtv] Error 1 make[2]: Leaving directory `/usr/src/redhat/BUILD/xdtv-2.2.0/src' make[1]: *** [all-recursive] Error 1 make[1]: Leaving directory `/usr/src/redhat/BUILD/xdtv-2.2.0' make: *** [all] Error 2 błąd: Błędny status wyjścia z /var/tmp/rpm-tmp.69593 (%build) nie można skompilować i nie ma xawdecode ale chyba chodzi o kodeki divx'a??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2005 A jakie były wcześniejsze linijki? Głównie chodzi mi o opcje linkowania lub brakujące pliki nagłówkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZSmok Napisano Sierpień 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2005 grab_ui.c: In function 'grab_jump_scb': grab_ui.c:155: warning: unused variable 'label' grab_ui.c:153: warning: unused variable 'value' grab_ui.c: In function 'create_grabwin': grab_ui.c:256: warning: unused variable 'label' grab_ui.c:255: warning: unused variable 'p' grab_ui.c: At top level: grab_ui.c:183: warning: 'grab_scroll_scb' defined but not used /bin/sh ../libtool --mode=link gcc -Wall -D_REENTRANT -O4 -fstrength-reduce -frerun-loop-opt -fexpensive-optimizations -fschedule-insns2 -funroll-loops -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -pipe -ffast-math -I/usr/X11R6/include -DPREFIX='"/usr"' -D_LARGEFILE64_SOURCE -o xdtv -rdynamic aop-common.o aop-test.o audio-alsa.o audio-common.o audio-dummy.o audio-oss.o audio-sun.o avilib.o alevtparams_ui.o x11params_ui.o xosdparams_ui.o blackborder.o channel.o colorspace.o commands.o conf.o cpu_accel.o deinterlace.o divx.o divx_ui.o event.o file.o file_sel.o frequencies.o grab-common.o grab-dvb.o grab-v4l.o grab-v4l2.o grab-bktr.o grab-xv.o grab-dummy.o grab-avi.o http.o init_labels.o lirc.o main.o memcpy.o mixer-alsa.o mixer-common.o mixer-grab.o mixer-oss.o mixer-sun.o pixmaps_loader.o popup_ui.o plugin.o plugin_ui.o stringuty.o strtab.o subtitles_ui.o toolbox.o translation.o vop-common.o vop-deint-bob.o vop-deint-greedy.o vop-deint-lb.o vop-deint-onefield.o vop-deint-weave.o vop-test.o wmhooks.o writefile.o x11.o xdtv_serv.o xfile.o xosd.o xscreensaver.o grab_ui.o ../alevt/libalevt.a -L/usr/X11R6/lib -lneXtaw -lXt -lSM -lICE -lX11 -lXmu -lXext -lXxf86dga -lXxf86vm -lXv -lasound -lXpm -llirc_client -lm -lasound -lpthread -ldl -lmp3lame -lavcodec -lxvidcore -lnsl -lresolv -lpthread -lXinerama mkdir .libs gcc -Wall -D_REENTRANT -O4 -fstrength-reduce -frerun-loop-opt -fexpensive-optimizations -fschedule-insns2 -funroll-loops -fomit-frame-pointer -fno-strict-aliasing -pipe -ffast-math -I/usr/X11R6/include -DPREFIX=\"/usr\" -D_LARGEFILE64_SOURCE -o xdtv -rdynamic aop-common.o aop-test.o audio-alsa.o audio-common.o audio-dummy.o audio-oss.o audio-sun.o avilib.o alevtparams_ui.o x11params_ui.o xosdparams_ui.o blackborder.o channel.o colorspace.o commands.o conf.o cpu_accel.o deinterlace.o divx.o divx_ui.o event.o file.o file_sel.o frequencies.o grab-common.o grab-dvb.o grab-v4l.o grab-v4l2.o grab-bktr.o grab-xv.o grab-dummy.o grab-avi.o http.o init_labels.o lirc.o main.o memcpy.o mixer-alsa.o mixer-common.o mixer-grab.o mixer-oss.o mixer-sun.o pixmaps_loader.o popup_ui.o plugin.o plugin_ui.o stringuty.o strtab.o subtitles_ui.o toolbox.o translation.o vop-common.o vop-deint-bob.o vop-deint-greedy.o vop-deint-lb.o vop-deint-onefield.o vop-deint-weave.o vop-test.o wmhooks.o writefile.o x11.o xdtv_serv.o xfile.o xosd.o xscreensaver.o grab_ui.o ../alevt/libalevt.a -L/usr/X11R6/lib -lneXtaw -lXt -lSM -lICE -lX11 -lXmu -lXext -lXxf86dga -lXxf86vm -lXv -lXpm -llirc_client -lm -lasound -ldl -lmp3lame -lavcodec -lxvidcore -lnsl -lresolv -lpthread -lXinerama divx.o(.text+0x2621): In function `divx_init': divx.c: undefined reference to `rv20_encoder' divx.o(.text+0x26d2):divx.c: undefined reference to `ffvhuff_encoder' collect2: ld returned 1 exit status make[2]: *** [xdtv] Error 1 make[2]: Leaving directory `/usr/src/redhat/BUILD/xdtv-2.2.0/src' make[1]: *** [all-recursive] Error 1 make[1]: Leaving directory `/usr/src/redhat/BUILD/xdtv-2.2.0' make: *** [all] Error 2 błąd: Błędny status wyjścia z /var/tmp/rpm-tmp.39915 (%build) Błędy budowania RPM-a: Błędny status wyjścia z /var/tmp/rpm-tmp.39915 (%build) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2005 Masz zainstalowane xvidcore-devel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZSmok Napisano Sierpień 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2005 mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2005 No to pewnie autor używał jakiejś innej wersji, która miała te okreslone symbole. Najlepiej jakbyś sie udał na ich grupę mailingową i zapytał, którą dokładnie potrzeba do tego programu. Najwyżej niech poprawią skrypt ./configure i niech wykrywa czy jest w systemie odpowiednia wersja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PZSmok Napisano Wrzesień 1, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 1, 2005 Działa!! Odistalowałem pakiety xvidcore-devel, xvidcore, ffmpeg, ffmpeg-devel, zainstalowałem takie jak w tym opisie i yumem z repo o którym pisałem wcześniej xdtv. Ale wersja nie jest zbyt stabilna, chyba ... że musze pozostałe paczki przeinstalować z powyższego opisu lub zainstaluję starszą wersję xdtv dzieki Gajownik za podpowiedź pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi