tidnab Napisano Maj 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2004 Witam. Co do karty cmipci mam taki problem, ze po starcie systemu nie ma dzwieku lecz gdy wlacze "Soundcart Detection" to pokazuje mi obie karty jakie mam, po nacisnieciu na przycisku TEST slysze dzwiek i po takim zabiegu juz mam dzwiek w fedorce. Drugiej karty nie uzywam. Moduly chyba sa poprawnie zaladowane: alias eth0 8139too alias snd-card-0 snd-cmipci install snd-cmipci /sbin/modprobe --ignore-install snd-cmipci && /usr/sbin/alsactl restore >/dev/null 2>&1 || : remove snd-cmipci { /usr/sbin/alsactl store >/dev/null 2>&1 || :; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-cmipci #alias snd-card-1 snd-intel8x0 #install snd-intel8x0 /sbin/modprobe --ignore-install snd-intel8x0 && /usr/sbin/alsactl restore >/dev/null 2>&1 || : #remove snd-intel8x0 { /usr/sbin/alsactl store >/dev/null 2>&1 || :; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-intel8x0 alias usb-controller ohci-hcd Druga srawa: Jak mam Alse to OSS moge wywalic ? Do konca nie wiem czy moge czy do czegos jest to jeszcze uzywane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2004 Odpal alsamixer i sprawdź, czy nie masz wyciszonych kanałów (MM nad słupkami). Mi, np. po zalogowaniu do KDE, wszystkie kanały się wyciszały. Dopiero jak na panel wrzyciłem zarządcę mediów, to zaczęło pamiętać ustawienia. Przy uruchamianiu komputera na runlevel 3 o dziwo nie było takich problemów :-/ Odnośnie OSS: w Twoim /etc/modprobe.conf nie widzę żadnych sterowników OSS, więć nie wiem co chciałbyś usunąć :-) Wszystko wydaje się być skonfigurowane poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi