Skocz do zawartości

Wifi Planet 8305 (acx100)

michalak_k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Po paru dniach mordęgi w instalacji na 1 hdd winzgrozy, Mandrivy i FC4 postanowiłem sobie odpuścić i ostatecznie została winzgroza (zawodowo) i FC4. Ta fedorka dosyć sympatyczna, ale mam problem z instalacją karty WiFi PLANET 8305 na chipsecie acx100. Chcę ją zainstalować, aby cieszyć się dobrodziejstwem netu, dlatego zastanawiam się, czy układ plików w FC4 jest podobny jak w Mandrivie czy SUSE? Jak tam, to mam gotowy opis instalki netu. Chyba, że ktoś ma (albo wie gdzie jest) opis instalki karty na takim chipsecie. Byłbym wdzięczny. Czekam na odpowiedź.

Mam ten sam problem, a właściwie chyba będe miał bo dobiero zasysam Fedora Core 4 będzie to (_muj_ → mój) ORT pierwszy kontakt z fedorą. Wcześniej miałem Mandriva Limited Edition 2005 i tam zainstalowałem Planet 8305 bez problemów ale obawiam się że z fedorą nie (_pujdzie_ → pójdzie) ORT tak łatwo, a bez netu to mija się z celem instalacja fedory dlatego bardzo proszę jeżeli już ktoś instalował tom karte o pomoc.

\Odrobina inwencji itworczej

Na stronie ktora zapodalem jest cos na temat instalacji pod fedora 4 (podpowiem, ze w dziale Wiki)

Ok . Ten post zakładałem niepotrzebnie. Po prostu zassałem ndiswrappera ściągnąłem nowe stery pod winzgroze xp i działa. Nawet poszło szybciej jak w Mandrivie. Fakt, starczy poszukać. Pozdrawiam :lammer: