michalak_k Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 Witam. Po paru dniach mordęgi w instalacji na 1 hdd winzgrozy, Mandrivy i FC4 postanowiłem sobie odpuścić i ostatecznie została winzgroza (zawodowo) i FC4. Ta fedorka dosyć sympatyczna, ale mam problem z instalacją karty WiFi PLANET 8305 na chipsecie acx100. Chcę ją zainstalować, aby cieszyć się dobrodziejstwem netu, dlatego zastanawiam się, czy układ plików w FC4 jest podobny jak w Mandrivie czy SUSE? Jak tam, to mam gotowy opis instalki netu. Chyba, że ktoś ma (albo wie gdzie jest) opis instalki karty na takim chipsecie. Byłbym wdzięczny. Czekam na odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AB76 Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 Mam ten sam problem, a właściwie chyba będe miał bo dobiero zasysam Fedora Core 4 będzie to (_muj_ → mój) ORT pierwszy kontakt z fedorą. Wcześniej miałem Mandriva Limited Edition 2005 i tam zainstalowałem Planet 8305 bez problemów ale obawiam się że z fedorą nie (_pujdzie_ → pójdzie) ORT tak łatwo, a bez netu to mija się z celem instalacja fedory dlatego bardzo proszę jeżeli już ktoś instalował tom → tę karte o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 http://acx100.sourceforge.net/ Nie testowalem, ale sterowniki sa ;-) Jezeli nie uda wam sie tego odpalic to polecam sieciowke na chipe rt2500, np GIGABYTE GN-WPKG. Odpalilem to na swojej Fedorze 4 i dziala, ale troche mniej stabilnie niz pod moim starym Gentoo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AB76 Napisano Sierpień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2005 Karty nie mam zamiaru zmieniać to raczej dystrybucje moge zmienić. Cosik malutko chętnych do pomocy prz tej Fedorze, chyba jednak czeba będzie pozostać przy starym dobrym Mandrake ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcio15 Napisano Sierpień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2005 \Odrobina inwencji itworczej Na stronie ktora zapodalem jest cos na temat instalacji pod fedora 4 (podpowiem, ze w dziale Wiki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalak_k Napisano Sierpień 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2005 \Odrobina inwencji itworczej Na stronie ktora zapodalem jest cos na temat instalacji pod fedora 4 (podpowiem, ze w dziale Wiki) Ok . Ten post zakładałem niepotrzebnie. Po prostu zassałem ndiswrappera ściągnąłem nowe stery pod winzgroze xp i działa. Nawet poszło szybciej jak w Mandrivie. Fakt, starczy poszukać. Pozdrawiam :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi