MitS Napisano Sierpień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 26, 2005 Witam! Postanowiłem zainstalować mplayera i gdy instaluje go z rpm-ów to żąda dodatkowych plików to ja je przez yuma i przy 4 pikach wyskakuje podobne błędy do tego: Dependencies Resolved ============================================================================= Package Arch Version Repository Size ============================================================================= Installing: libmad i386 0.15.1b-3.2.fc4 freshrpms 79 k Transaction Summary ============================================================================= Install 1 Package(s) Update 0 Package(s) Remove 0 Package(s) Total download size: 79 k Is this ok [y/N]: y Downloading Packages: warning: rpmts_HdrFromFdno: Header V3 DSA signature: NOKEY, key ID e42d547b public key not available for libmad-0.15.1b-3.2.fc4.i386.rpm Retrieving GPG key from file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-freshrpms GPG key parsing failed: No key found in given key data co mam robić ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Sierpień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 27, 2005 Odpal przed instalką [root@afu26 ~]# rpm -import http://freshrpms.net/RPM-GPG-KEY-freshrpms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi