exyte Napisano Maj 31, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2004 Skonfigurowałem sobie iksy już tak jak chciałem, ślicznie pięknie. Teraz chciałbym zrobić screenshota, aby móc się pochwalić swoimi ustawieniami. Wydawało mi się, że wcisnę przycisk 'PrintScreen' i potem będę mógł wkleić zawartość schowka w jakimś programie graficznym, analogicznie jak w windowsie. Jednak tak nie jest. Czy ktoś mógł by mnie poinstruować, jak tego dokonać? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivo Napisano Czerwiec 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2004 Elo, Najprosciej jest urzyc tzw. "programu do zrzutow ekranu", ktory znajdziesz w menu grafika -> wiecej programow -> zrzuty ekranu. Polecam jednak narzedzie dostepne w gimpie, pobiera zrzut i od razu mozesz go sobie przeskalowac i zapisac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
changs Napisano Czerwiec 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2004 Jezeli masz pakiet ImageMagick to w nim znajduje sie program "import" ktory rowniez nadaje sie do robienia zrzutow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2004 Jeśli używasz KDE, to wystarczy wcisnąć CTRL+PrintScreen :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exyte Napisano Czerwiec 1, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2004 Używam KDE, jak wrócę do domku to spróbuję. Dzięki za informacje. Domyślam się, że potem jak otworze jakiś edytor, to będzie opcja wklej ze schowka lub podobna, tak? Pozdro/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 1, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 1, 2004 Domyślam się, że potem jak otworze jakiś edytor, to będzie opcja wklej ze schowka lub podobna, tak? Pewnie tak :-) U mnie wystarczyło kliknąć na pulpit, wcisnąć CTRL+V, wpisać nazwę pliku i gotowe. W zalezności od podanego rozszerzenia zapisuje się w odpowiednim formacie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi