mcinw Napisano Czerwiec 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2004 Zainstalowałem ostatnio FC2 i jestem trochę zblazowany zarządzaniem pakietami na komputerze offline. Alikacja ADD/Remove jest bardzo okrojona z mechanizmów wyszukiwania np: w nie zainstalowanych pakietach danego pliku, czy biblioteki, możliwości przeglądniecia info o nie zainstalowanym pakiecie itp. Drugą rzeczą bardzo denerwującą jest sam proces instalacji wielu pakietów: przekładaniem np 1 i 2 płytki po cztery razy podczas jednej sesji instalacyjnej, oraz notorycznie wyskakujący komunikat o braku dostępu do dysku (dopiero umount /mnt/cdrom i wysunięciu płytki pomaga po chwili - cdrom jest ok). Mam w związku z tym pytanie czy istnieje jakaś fajna aplikacja do zarządania pakietami w trybie offline pod FC2, może być nawet konsolowa typu dselect. Dzięki za każdego posta. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr82 Napisano Czerwiec 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2004 Synaptic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcinw Napisano Czerwiec 3, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2004 Dzięki za informację, idąc za ciosem :-) mam pytanie czy jest sposób aby synaptic mógł dodać (zaideksować) 4 płytki fedory, chodzi mi o informację o pakietach niezainstalowanych Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Czerwiec 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2004 Dzięki za informację, idąc za ciosem :-) mam pytanie czy jest sposób aby synaptic mógł dodać (zaideksować) 4 płytki fedory, chodzi mi o informację o pakietach niezainstalowanych Pozdrawiam W Synapticu masz: Działania -> Dodaj CD-ROM... Pozdrowienia p.s. przy okazji, może by któryś z administratorów zlikwidował mi te 0% ostrzeżeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcinw Napisano Czerwiec 4, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2004 W Synapticu masz: Działania -> Dodaj CD-ROM... Pozdrowienia :-) Witam ponownie, próbowałem :-) niestety struktura organizacji pakietów na CD-Romach nie podchodzi apt, tym bardziej synapticowi. Czy można to jakoś obejść. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi