marciek Napisano Czerwiec 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2004 Witam ... Ktoś może ma TV na " Fedora 2 " Ja niemoe sobie z tym poradzić (_niewiem_ → nie wiem) ORT jak i gdzie wpisac coś żeby chodziło . Może ktoś wie jak to rozwiązać :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danveld Napisano Czerwiec 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2004 mam podobny temat;/ próbowalem to skonfigurować tak jak piszą na newbie.linux.pl ale nie działa. Ma ktoś gdzieś jakiś dobry opis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Czerwiec 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2004 Witam ... Ktoś może ma TV na " Fedora 2 " Ja niemoe sobie z tym poradzić (_niewiem_ → nie wiem) ORT jak i gdzie wpisac coś żeby chodziło . Może ktoś wie jak to rozwiązać :?: Jaki sprzęt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManowaR Napisano Czerwiec 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2004 sam nie mam karty TV ale obilo mi sie o oczy kilka pakietow do FC2 zwiazanych z TV http://atrpms.net/dist/fc2/ pod tym adresem mozna je znalezc mam nadzieje ze pomoze pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danveld Napisano Czerwiec 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2004 Ja mam karte Prolink Pixelview PV-BT878P+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciek Napisano Czerwiec 3, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2004 Jaki sprzęt ? Prolnik Pixel View PlayTV Pro ( chipset - BT878A ) " http://atrpms.net/dist/fc2/ " Dzięki za Link fajny ------------------------------------------------- W ' Fedora 2 ' jest ' TVtime ' jest to kombajn do TV i z tym się zgodze , ale co z tego jak nigdzie nie moge znaleść konfiguracji. Nie wiem jak to zrobić bo (_niema_ → nie ma) ORT pliku ' /etc/modules.conf ' No i właśnie (_niewiem_ → nie wiem) ORT jak to zrobić Może ma ktoś opis jak skonfigurować TV na jajku 2.6x Pozdro ... .. . ps. W Fedra 1 wszystko było OK i był plik ' /etc/modules.conf ' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Czerwiec 3, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 3, 2004 Nie wiem jak to zrobić bo (_niema_ → nie ma) ORT pliku ' /etc/modules.conf ' No i właśnie (_niewiem_ → nie wiem) ORT jak to zrobić Może ma ktoś opis jak skonfigurować TV na jajku 2.6x Pozdro ... .. . ps. W Fedra 1 wszystko było OK i był plik ' /etc/modules.conf ' Przy jądrze 2.6.xx plik /etc/modules.conf zmienił nazwę na /etc/modprobe.conf i do niego możesz dopisywać wszystko tak jak dawniej do modules.conf. W "Febrze 1" wszystko było po dawnemu, bo miała jądro z serii 2.4.xx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciek Napisano Czerwiec 4, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2004 Mam lek na Uruchomienie TV w ' Fedora 2 ' Aby TV zadziłało trzeba zrobić następująco. w pliku '/etc/rc.d/rc.local ' trzeba dopisać następująco. ( oczywiście jako ' root ' ) modprobe i2c-core modprobe i2c-dev modprobe i2c-algo-bit modprobe bttv card=x tuner=y radio=z modules bttv card=x tuner=y radio=z gdzie : x - jest to numer karty ktory jest przypisany danej karcie y - jest to typ tunera jaką ma twoja karta z - 1=włącone(jest) , 0=wyłączone((_niema_ → nie ma) ORT) W moim przypadku to : -- ( posiadam karte ' Prolnik PixelView PlayTV Pro ' ) modprobe card=37 tuner=1 radio=1 Numery powinieneś znaleść w pliku ' /usr/src/linux/Documentation/video4linux/bttv/CARDLIST. ' Można także wpisywać te komendy w konsoli za każdym razem włączenia systemu --- ale to już jak kto woli Ja osobiście na początku wpisałem w konsoli jako ' root ' to ostatnie tylko i już działało : ps. przed tą wiedzą odwiedziłem te stronke ' http://www.vivaolinux.com.br/artigos/verAr....php?codigo=681 ' ps. A przed tym wszysktim wpisalem to: -- ( oczywiście jako ' root ' ) mknod /dev/video0 c 81 0 chmod 666 /dev/video0 ln -s /dev/video0 /dev/video mknod /dev/radio0 c 81 64 chmod 666 /dev/radio0 ln -s /dev/radio0 /dev/radio Bliżej jest tutaj http://www.linux.sky.pl/teksty/tvcard.html Ale (_niewiem_ → nie wiem) ORT do końca czy to trzeba było ale lepiej zrobić ps. U mnie chodzi TV a jak u was :?: pozdro... .. . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Czerwiec 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2004 A ja mam Aver Capture TV i działa bez zadnych zabiegów. Auto strojenie i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Czerwiec 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2004 modules bttv card=x tuner=y radio=z gdzie : x - jest to numer karty ktory jest przypisany danej karcie y - jest to typ tunera jaką ma twoja karta z - 1=włącone(jest) , 0=wyłączone((_niema_ → nie ma) ORT) W moim przypadku to : -- ( posiadam karte ' Prolnik PixelView PlayTV Pro ' ) modprobe card=37 tuner=1 radio=1 Jeżeli z takimi numerami nie pójdzie to nie należy się zrażać - w dokumentacji jest chyba 6 różnych konfiguracji do tych kart - występują one w wielu wydaniach mocno się różniących Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danveld Napisano Czerwiec 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2004 Dzięki za ten opis:) Wreszcie mam TV:DD Jedyne co to, że pod TvTimem nie mam większych problemów. Tylko na obrazie mam paski jaśniejsze i ciemniejsze, ale da sie oglądać. Ale jak chce odpalić xawtv to: This is xawtv-3.92, running on Linux/i686 (2.6.5-1.358custom) X Error of failed request: BadMatch (invalid parameter attributes) Major opcode of failed request: 144 (GLX) Minor opcode of failed request: 5 (X_GLXMakeCurrent) Serial number of failed request: 443 Current serial number in output stream: 443 i mam sam dzwięk a okno gdzie powinien być obraz od razu znika;/ Co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marciek Napisano Czerwiec 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2004 Dzięki za ten opis:) Wreszcie mam TV:DD Jedyne co to, że pod TvTimem nie mam większych problemów. Tylko na obrazie mam paski jaśniejsze i ciemniejsze, ale da sie oglądać. Ale jak chce odpalić xawtv to: This is xawtv-3.92, running on Linux/i686 (2.6.5-1.358custom) X Error of failed request: BadMatch (invalid parameter attributes) Major opcode of failed request: 144 (GLX) Minor opcode of failed request: 5 (X_GLXMakeCurrent) Serial number of failed request: 443 Current serial number in output stream: 443 i mam sam dzwięk a okno gdzie powinien być obraz od razu znika;/ Co z tym zrobić? TvTime : (_napewno_ → na pewno) ORT są wszystkie kanały. Sprobuj wpisac "20" albo "25" lub jakiś inny kanał. Jak coś to poszperaj sobie w pliku kanfiguracyjnym, od ' TvTime ' na pewno tam da się jakoś przestawić żeby ci wszystki kanały dały się przełącać " Page Up" i " Pae Down " Xawtv : Co do ' xawtv ' to sam mam niepewność bo zainstalowałem sobie i nie mam obrazu. W sumie to nawet na ' FC1 ' mi ' xawtv ' nie chciało chodzić. Nie wiem dlaczego ale poszukujue paczki 'xawdecode ' na ' FC2 ' bo ten program jest fajny mało wymagający i łatwo konfigurowalny PozdrOoo ps. może ktoś znalazł paczke ' xawdecode ' na ' FC2 ' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi