bromba Napisano Sierpień 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2005 Witam wszystkich, Ostatnio zainstalowałem sobie FC4 z myślą o pożegnaniu Win XP. Niestety mam problem z pendrive orzaz czytnikiem kart pamięci. 1. Po włożeniu CompactFalsha do czytnika system automatycznie montuje fs ale nie potrafi przeczytać zawartości kary, dla niego jest pusta. Czy jest tu jakaś niezgodność fs na karcie (formatowana aparatem Canon 20D) z tym co potrafi czytać linux, czy może coś innego? Mi na razie nic nie przychodzi do głowy. 2. Pendrive, właściwie prawie działa. Jak wkładam go do gniazda to automatycznie się montuje, widać wszystkie pliki. Podczas próby kopiowania kopiuje 3-4 pliki a potem się zawiesza. Muszę pozabijać seje, ponownie włożyć pendriva oczywiście i znowu kopiuje 3-4 pliki i zwis. Czasami udaje mi się przekopiować co chcę, ale jest to trochę uciążliwe, i wyklucza używanie kompa przez żone. Chyba nie okazała by sią zbyt wyrozumiała. Może ktoś natrafił na podobny problem (z kompem oczywiście) i mógłby zdradzić rozwiązanie. Pozdro Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Sierpień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2005 Witam Spróbuj ustawić sobie w biosie płyty tryb pracy portu USB na 1.0 U mnie to pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi