waldis Napisano Sierpień 31, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2005 Pytałem gdzie indziej, ale nie doczekałem się odpowiedzi. A problem mam taki jak w tytule, tj. wszystkie formaty płyt CD (Audio, dane, DVD, itp.) wykrywa i wyrzuca skrót na pulpit za wyjątkiem płyt VCD. Nie "widzą" ich też MPlayer i Xine. Na FC3 nie było tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Wrzesień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 a prubowałeś -> próbowałeś montować ręcznie z konsoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Wrzesień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 Płyta się montuje tylko nie ma tego skrutu -> skrótu na pulpicie Na GNOME u mnie też go nie ma sprawdz /media/(wybierasz napęd) i jak wybierzesz naped w którym jest VCD będziesz mógł przeglądać jego zawartość Na pulpicie nacisnij ikonke Komputer , tam tez bedziesz miał zamontowaną płyte i tu ja możesz odmątować(wysunąć płyte) Zeby te programy działały prawidłowo nie mozesz montować płyty Otwórz napęd ,umieść w nim płyte, nie montuj (nie zamykaj tacki napędu) Po uruchomieniu Xine naciśnij VCD0 , program sam uruchomi wszystko Jak masz dwa napędy to spróbuj w jednym ,póziej w drugim Jak sam zamontujesz płyte Xine nie uruchomi VCD ,tak jest u mnie Inaczej nie uruchomisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Wrzesień 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 Dzięki arturek rzeczywiście teraz otwiera. Nie mniej jednak na FC3 wyrzucał skrót na pulpit jako VCD, a teraz w komputer/cd-rw widzi takie płytki jako cd-rom. Ale teraz to nie problem, ważne, że można oglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Wrzesień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 waldis napisano 23.09.2005 - 17:02 Nie mniej jednak na FC3 wyrzucał skrót na pulpit jako VCD tak było pod FC3 Na FC4 wszyscy nie mamy tego skrótu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi