MitS Napisano Wrzesień 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 3, 2005 Witam! Kiedyś był już ten temat, jednak jak teraz szukałem go to niestety nie znalazłem. Chodzi mi o to jak zrobić by był dźwięk w ET ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Wrzesień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 Dzwiek w ET musi być OSS compatible sound card Na początku spóbuj zainstaluj http://mirrors.ircam.fr/pub/planetccrma/apt/fedora/4/i386/RPMS.planetcore/alsa-oss-1.0.9-1.rhfc4.ccrma.i386.rpm Zmień w menu Preferencje > Więcej preferencji > Wybór systemów multimediów Dzwięk zamień na OSS Na górnym panelu masz regulacje głosnosci Preferencje zamień na OSS Mixer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Wrzesień 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2005 Niestety tak jak podałeś nie działa !!! Kiedyś już był podobny temat (ale teraz już go najwidoczniej nie ma ...) i ktoś tam podawał komende jaką trzeba wpisać w konsole aby dźwięk był i to działało. Pamiętam że polecenie zaczynało się: echo "coś tuy było" > /jakieś_katalogi/plik ale jak to było dokładnie nie pamiętam i proszę was o podanie mi tego bo bez głosu źle się gra :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Wrzesień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2005 Mam pytanie , a w innych grach np: Enigma ,gl-117 masz dzwięk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Wrzesień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2005 Witam Prawdopodobnie uruchamiasz gre tak: echo "et.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss zamiast tego spróbuj wykonać: echo "et.x86 0 0 disable" > /proc/asound/card0/pcm0c/oss oraz esddsp --mmap nazwa_gry (tu wstaw odpowiednią nazwę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Wrzesień 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2005 echo "et.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss włąsnie o te polecenie mi chodziło Poprostu zapomniałem go i nie wiedziałem jak dać dźwiek a teraz wszystko jest git Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 21, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2007 daje jako root echo "et.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss potem jako uzytkownik daje: et i dzwieku nadal brak a w logu jest takie cos: ------- sound initialization ------- /dev/dsp: Device or resource busy Could not open /dev/dsp ------------------------------------ Jak wiec odpalic dzwiek w Enemy Territory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz69 Napisano Październik 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2007 Komenda jest dobra. Teraz pytanie czy czasami nie masz odpalonego jakiegos programu ktory akurat trzyma karte dzwiekowa dla siebie. Ja et odpalam oczywiscie majac tamta komende wpisana w /etc/rc.local a pozniej daje tylko artsshell suspend && et i wszystko smiga. Moze sprobuj najpierw wstukac artsshell suspend a pozniej et - moze serwer dzwieku trzyma karte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2007 [matlas@host-192 ~]$ artsshell suspend unable to connect to sound server Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 24, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Październik 24, 2007 a i dodam ze uzwam gnome tam nie ma arts ... zmienilem karte dzwiekowa na inna na SoundBlaster 128 PCI i nadal nie mam dzwieku w ET :/ EDIT: śmiga:) a zrobilem tak jak jest opisane tutaj: http://www.alsa-project.org/main/index.php...:Module-ens1371 Fedora zle domyslnie ladowala moduly w modprobe.conf, ustawilem go recznie, restart i smiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi