Rashid Napisano Wrzesień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 witam w kompie mam karte WiFi MSI PC54G2 na chipsecie RT2500 Fedora 4 widzi mi ja gdy wpisze 'lspci' Wiec wydaje sie ze brakuje tylko sterownikow ... wiec sciagam je z Rt2x00Wiki Wszystko fajnie ale po wpisaniu 'make' w katalogu Modules wywala mi Error 1 [root@niestabilny Module]# make make: *** /lib/modules/2.6.11-1.1369_FC4/build: No such file or directory. Stop. rt2500.ko failed to build! make: *** [module] Error 1 no wiec moze nie mam zrodel kernela... ale jednak chyba je mam :-) dla pewnosci wpisuje rpm - ivh kernel-2.6.11-1.1369_FC4.src.rpm Zrodla sa a error pozostal. Czy ktos instalnal na Fedorze 4 karte Wifi na chipsecie RT2500 ? Z tego co ja sie orientuje to takie problemy sa TYLKO na FC4. Aha i jeszcze cos... /lib/modules/2.6.11-1.1369_FC4/build: No such file or directory Katalog taki istnieje i plik build tez. Ale jest on pusty. Ja jestem jeszcze lama i moze tam tak powinno byc a moze nie ? W konsoli build jest na czerwono a w KDE ma ikonke z klódka ;-) pozdrawiam Rashid GG:1974794 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akrisr Napisano Wrzesień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 na tyj stronie sa stery do ralinka pod linuksa http://rt2x00.serialmonkey.com/wiki/index....x.php/Downloads Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 make: *** /lib/modules/2.6.11-1.1369_FC4/build: No such file or directory. Stop. Doinstaluj paczkę kernel-devel. Tam są wszystkie pliki nagłówkowe potrzebne do kompilacji modułów jądra. Proponowałbym też zainstlować od razu nowsze jądro, bo potem przy aktualizacji będziesz musiał na nowo instalować sterownik. Ściągniesz wszystko stąd → http://sunsite.mff.cuni.cz/pub/fedora/updates/4/i386/ Jesli zdecydujesz sie na nowsze jajko, to będziesz musiał też zaktualizować gcc ]:-> nie mam zrodel kernela... ale jednak chyba je mam :-) Źródła jądra są Ci niepotrzebne. Niby tez zawierają pliki nagłówkowe, ale są one nieskonfigurowane i nie nadają się do kompilacji modułów (mogą powstać błędy). Zainstalowały się też w złym katalogu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi