inwizible` Napisano Wrzesień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 Mam problem z audigy 2 na FC4 . jak wlacze xmms i wlacze jakis utwor to musze glosniki podglosnicna full to dopiero slysze bardszo znieksztalcony dziwek mam zupdatowana alse. [root@localhost /]# rpm -qa | grep alsa alsa-lib-devel-1.0.9rf-2.FC4 alsa-tools-1.0.9-1.fc4 alsa-utils-1.0.9rf-2.FC4 alsa-lib-1.0.9rf-2.FC4 moj modprobe.conf wyglada tak [root@localhost /]# cat /etc/modprobe.conf alias eth0 tg3 alias scsi_hostadapter ata_piix alias snd-card-0 snd-emu10k1 options snd-card-0 index=0 options snd-emu10k1 index=0 install snd-emu10k1 /sbin/modprobe --ignore-install snd-emu10k1 && /usr/sbin/alsactl restore >/dev/null 2>&1 || : remove snd-emu10k1 { /usr/sbin/alsactl store 0 >/dev/null 2>&1 || :; }; /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-emu10k1 alias usb-controller ehci-hcd alias usb-controller1 uhci-hcd i mam jeszcze zintegrowana karte na plycie glownej [root@localhost /]# cat /proc/asound/cards 0 [SB0400 ]: Audigy2 - Audigy 2 Value [SB0400] Audigy 2 Value [SB0400] (rev.0, serial:0x10011102) at 0x9000, irq 201 1 [Intel ]: HDA-Intel - HDA Intel HDA Intel at 0xf0100000 irq 169 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 Mam problem z audigy 2 na FC4 . jak wlacze xmms i wlacze jakis utwor to musze glosniki podglosnicna full to dopiero slysze bardszo znieksztalcony dziwek W alsamixer ustaw sobie suwak PCM do 80%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inwizible` Napisano Wrzesień 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 4, 2005 to nic nie dalo.nadal nie slychac dziweku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 alsa-lib-devel-1.0.9rf-2.FC4 Odradzam korzystania z repozytorium RPMforge. to nic nie dalo.nadal nie slychac dziweku A robiłes to co tutaj → http://forums.fedoraforum.org/showthread.p...64&page=1&pp=15 Kernel zaktualizowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inwizible` Napisano Wrzesień 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 ok thx za linka juz mam dzwiek wystarczylo zminic to open gnome mixer, Edit->Preferences Select Audigy Analog/Digital Output Jack, IEC958 Optical Raw and Tone now check that Tone and IEC958 is desibled, and enable Audigy Analog/Digital Output Jack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi