Skocz do zawartości

Spadek Wydajności

Sloan

Rekomendowane odpowiedzi

po instalacji sterowników binarnych ze strony ati wyniki te spadają do 120 fps?

System zaktualizowany? Która wersja sterowników? Z tymi nowszymi część osób miała problemy.

Bo miałeś zainstalować z paczek przez yuma :?:

Tak się składa, że sterowniki dostarczane w rpm.livna.org to te same co na stronie ATI czy nVidii, tylko porządnie spakowane do RPM-ów. To dlatego należy z nich korzystać, a nie z tych dostarczonych na stronach producentów - nie robią syfu w systemie.

Niestety, to dalej są niewolne, binarne sterowniki, więc proponowałbym spróbować tego → http://7thguard.net/news.php?id=4164

Tak się składa, że sterowniki dostarczane w rpm.livna.org to te same co na stronie ATI czy nVidii, tylko porządnie spakowane do RPM-ów.

Nic tam od siebie nie dodają? To widać tylko developerze D. dbają o swoich userów :> Nvidia już od którejś tam wersji nie wspiera karty tnt2, a mi na najnowszych z rep (7174) dalej chodzi ;>

Na FC3 jeszcze instalowane któreś z livny nie chodziły.

I jeszcze raz: jak je usunąć?

Tak samo, jak je instalowałeś, tylko z opcją --uninstall na końcu.

Nic tam od siebie nie dodają?

Dodają automatyczne konfigurowanie xorg.conf. Jak nie ma modułu nvidii dla danego jajka to X-y startują ze standardowym nv.

W samych sterownikach nic się praktycznei nie da zrobić, bo są tylko źródła do samego modułu jądra. Cała reszta to zamknięte, binarne pliki.

To widać tylko developerze D. dbają o swoich userów :>

Chyba nie :P

Nvidia już od którejś tam wersji nie wspiera karty tnt2, a mi na najnowszych z rep (7174) dalej chodzi ;>

Tak się składa, że 7174 to była ostatnia wersja, która obsługiwała wszystkie karty :P Najnowsze stery to 1.0-7676. Przez dłuższy czas livna też ich nie aktualizowała do nowszej wersji, ale ludzie zaczeli się tego domagać...

Tak się składa, że 7174 to była ostatnia wersja, która obsługiwała wszystkie karty :P

Aż z ciekawości zajrzałem do README i rzeczywiście :| Czyli to ja coś na Core 3 źle zrobiłem :| Ale dobrze wiedzieć, przynajmniej nie będe dalej żyć w błędzie :]