Herman Napisano Wrzesień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 witam jestem nowy na forum i raczej zielony jeśli chodzi o (_linux'a_ → Linuksa) ORT moj problem jest nastepujacy: podczas instalacji FC4 tuz przed podzialem na partycje wyskakuje komunikat: "tablica partycji uzadzenia sda jet uszkodzona aby mozna bylo zainstalowac system nalezy ja zainicjowac co spowoduje utrate wszystkich danych." moze nie doslownei to ale sens jest ten sam. co robic?? dodam ze na dysku mam duzo b.waznych danych i nie moge pozwolic sobie na ich utrate. moja konfiguracja: 2x seagate 80GB sATA RAID 0 <---to moze stanowić problem AMD sempron 2800+@2400Mhz Asus A7N8X-E Deluxe 2x512 MB TwinMos dual PC3200 Radeon 9600 system plików NTFS <---to tez moze stanowic problem ale na dysku jest 10GB wolnej (niesformatowanej) przestrzeni na jednej z partycji jest tez zainstalowany WIN XP PRO ktorego niestety z roznych wzgledow (niezaleznych ode mnie) nie moge wyrzucic pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 "tablica partycji uzadzenia sda jet uszkodzona aby mozna bylo zainstalowac system nalezy ja zainicjowac co spowoduje utrate wszystkich danych." [ciach] 2x seagate 80GB sATA RAID 0 <---to moze stanowić problem http://www.fedora.pl/forum/index.php?showtopic=6190 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman Napisano Wrzesień 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 5, 2005 sorrki, mój błąd ze nie znalazlem tego, jak można to proszę o usunięcie mojego posta żeby nie zaśmiecał pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nitro Napisano Marzec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2008 Mam ten sam problem jednak podany wyzej link nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2008 Bo ten link byl aktualny jakies 3 lata temu... Poza tym, Twoj problem jest inny - przede wszystkim nie dotyczy FC4 i nie sprowadza sie do inicjacji dysku (o ile dales dokladny opis problemu w swoim watku). Ten watek zamykam, coby juz nikomu nie przyszlo do glowy go nie odgrzebywac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi