Zygmunt Napisano Wrzesień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 Jaką komendę wpisać aby brzęczyk w kompie wydał z siebie dźwięk??? Chciałbym dopisać tą komendę do rc.local. Co oznaczałoby że system jest uruchomiony PS: jeśli jest to możliwe to może jakąś melodyjkę jeszcze ktoś dorzuci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 9, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 9, 2005 #!/bin/bash echo -ne '\a' chmod +x plik I dopisać do rc.local ścieżke, i sprawdzić. Muzyczki nie wiem, czy się w ogóle da. Nie jestem też pewien, czy rc.local to jest najlepsze rozwiązanie. Może lepszy byłby ~/.bashrc :?: [chcesz dzwięk po odpaleniu X'sów?] [edit] Co do muzyczki, to jest przecież aplay aplay plik.wmv Mam jeszcze w repach programik beep. Dzwięk, który wydaje jest troche dłuższy od tego ze skryptu. Nie wiem tylko, czy to pod Fedorą w repach jest. apt-cache search beep beep - Advanced pc-speaker beeper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi