delta01w Napisano Wrzesień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 10, 2005 Czy ktoś może ma uruchomioną tą kartę pod Fedorą? Do tej pory szukałem i próbowałem, ale nic nie wychodzi. Niby moduły cx 88 są ładowane, a tunera nie rozpoznaje do końca. To jest ostatni hardware do uruchomienia na FC4 - może drobna podpowiedź od kogoś życzliwego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Październik 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 3, 2006 opisz do pliku /etc/modprobe.conf takie linijki; alias char-major-81 cx23883 alias char-major-81 videodev alias char-major-81-0 cx23883 options cx88xx card=16 tuner=5 I wtedy uruchom 'tvtime-scanner' Byc moze pokaze ci ze brak urzadzenia /dev/video0 Ja juz tez straciłem sporo zdrowia przy tej karcie tv . !! Na zadnym linuksie nie udało mi sie jej uruchomic i jestem dlatego 'więźniem wingrozy' Tak samo nie udało mi sie wrzucic wtyczki VPLUG 1.3.1 do odtwarzacza kaffeine by TPS , PREMIERE, DIGITAL+,EASY.TV, MTV swieciły i nikt mi niestety na forum nic nie doradził w tej sprawie tak by SKYSTAR2 odbierała na linuksie to samo co na windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi