Akrisr Napisano Wrzesień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2005 czesc co sie dzieje... bo znow przegrywam walke z fedorą cos do rarow sie nie moge dobrac... a libstdc++ inst. przez yuma...powinien byc ok [root@localhost mp3]# dir CelineDion.rar firefox-1.5b1.tar.gz [root@localhost mp3]# unrar e CelineDion.rar unrar: error while loading shared libraries: libstdc++.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory [root@localhost mp3]# co ja znow robie zle ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2005 rpm -Uhv ftp://ftp.icm.edu.pl/vol/rzm/linux-fedora...47.fc4.i386.rpm A na przyszłość http://rpm.pbone.net i/oraz yum provides ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akrisr Napisano Wrzesień 11, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2005 Wisze Ci piwko Iszk pomoglo... zainstalowalem yumem yum install compat-libstdc++-33-3.2.3-47.fc4.i386.rpm dziala z reka na sercu szukalem tyj bibliteki... tylko bez przedrostka compat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2005 <OT> Już mnie wczesniej korciło by to napisać, ale nie chciałem zaśmiecać forum. Teraz nie wytrzymałem </OT> [root@localhost mp3]# dir Zamiast polecenia dir używaj ls - pisze się krócej i od razu koloruje otrzymany listing. [root@localhost mp3]# unrar e CelineDion.rar [ciach] co ja znow robie zle ... Hmm... takich rzeczy nie robi się na roocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi