cildo Napisano Czerwiec 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2004 CZemu na KDe wszystko z dźwiękiem ok, a na GNOME zadna mp3 nie chce lecieć z Xmmsa :/ Pisze: Nie można otworzyc wyjscia dźwieku: please check that: you soundcard is configurated properly You have the correct output plugin selected Bo other program is blocking the soundcard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
changs Napisano Czerwiec 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2004 Odpal xmms. Wejdz w ustawiania i tam na ustawieniach Wtyczki wyjsciowej zmien z aRts na Sterownik OSS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 4, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2004 Najprawdopodobniej artsd blokuje Ci kartę dźwiękową. Spróbuj go zabić i sprawdź czy działa. Jeśli tak, to zrób sobie software'owe miksowanie dźwięku przy użyciu ALSY i podepnij pod to serwery dźwięku: http://alsa.opensrc.org/index.php?page=DmixPlugin http://alsa.opensrc.org/index.php?page=Dmi...and+dirty+HOWTO Jeśli możesz, to w programach wybieraj jako wtyczkę wyjściową ALS lub aplay jako program do odgrywania dźwięków. PS Coś mi 'ę' wycięło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cildo Napisano Czerwiec 4, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 4, 2004 Gajownik, dzieki ale nic z tego nie zrozumiałem Zrobilem tak jak napisał Changs i wszystko super działa Dzieki Changs ):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harryx Napisano Czerwiec 16, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 16, 2004 Pomocy.U mnie dzwiek raczej dziala a niekiedy nie dzial nie wiem od czego to zalezy.W Mplayerze zazwyczaj dziala chuba ze alsa sie stawia.W xmms nie dziala i zmienilem opcje w ustawieniach- nic. Co robic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi