Skocz do zawartości

Napisy W Filmach.

perl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Raven namowil mnie na sprobowanie Totem-xine, oprocz tego kolega rowniez doradzil mi Kaffeine, zassalem i zainstalowalem paczki, narazie wszystko fajnie ;)

zaczalem je sprawdzac w dzialaniu, no i rzeczywiscie programiki chodza przyzwoicie, stabilne i w ogole,

ale nie moge znalezc gdzie w nich wczytuje sie napisy ? (napisy o tym samym tytule co film nie wczytuja sie automatycznie :mellow: , a polecenia do wczytania recznego nie moge znalezc :ph34r: )

z dokumentacji oraz pomocy, jedyna wzmianka jaka znalazlem dotyczy napisow w filmach DVD

W jeśli masz film divX z napisami o tej samej nazwie co film to po uruchomieniu tego filmu w kaffeine powinno pojawić się okienko z wyborem napisów. Jak inaczej..manualnie dodać napisy to nie wiem.

Mi jak w kaffeine napisy nie chciały chodzić to odpalałem świetną nakładkę graficznę na mplayera - kplayer. :D

Kaffeine napisy o tym samym tytule co film

a nawet chyba niekoniecznie

u mnie wlasnie koniecznie, bo jezeli nawet o kropke sie rozni to juz nie wyswietli mi sie okienko dialogowe do zaladowania napisow :/

faktem jest ze pominalem to "wczytywanie katalogu" bo myslalem ze to jest do dvd ;)

a da sie wymusic jakos w Kaffeine zebym recznie wczytywal te napisy (np. w innym katalogu film w innym napisy)? a co z Totem-xine?

Klikasz na nim PKM i wybierasz opcję " Dodaj napisy".

dzieki bartucha82 o to mi chodzilo :D

ale nie moge uwierzyc ze rozwiazano to tak nieintuicyjnie, sam chyba nigdy bym na to nie wpadl :P

nie chce sie powtarzac :huh: ale jak wczytywanie napisow wyglada w Totemie?