SebOOl Napisano Wrzesień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2005 Witam Cierpie ostatnio na skleroze (_poniewasz_ → ponieważ) ORT zapomnialem kilku rzeczy np zapomnialem jak sprawdzalem dostepne hosty w sieci. Pamietam ze wykorzystywalem do tego pingowanie ale calego polecenia to juz nie pamietam. Jak by ktos mogl mi odswiezyc pamiec to bylbym wdzieczny. Z góry dzięki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekz Napisano Wrzesień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2005 na skleroze najlepszy jest less .bash_history do szukania hostów można użyć w sieci M$ findsmb nmap pokaże ci właczone hosty w sieci adres 192... jest przykładem nmap -sP 192.168.0.1-255 pingujesz host ping 192.168.0.1 więcej nie pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Wrzesień 17, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2005 na skleroze najlepszy jest less .bash_history Zwłaszcza na świeżym systemie Dzięki chodziło mi o nmap. Reszte znam poprostu ostatnio musiałem przypomnieć sobie nieco rejestr i konfigurację windy i zapomniałem co nieco z lina. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi