konrad85 Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 Witam, czy fedora4 ma odpowiednik windosowskiego menadzera zadan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 jezeli chodzi o odpowiednik funkcjonalny to sa nim polecenia: ps/pgrep + kill/pkill jezeli poznasz te polecenia to mozesz nimi zdzialac wiecej niz w windowsowym menadzerze zadan :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 Być może ksysguard Cię zadowoli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 CTRL + ESC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 CTRL + ESC o, niezle thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 CTRL + ESC o, niezle thx E a w czym (które środowisko) Wam to działa ? Na fluxie i kde to nie działa. Gnome ? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 Qrcze no własnie w KDE to działa W Gnome nie próbowałem... jeszcze chyba jest coś takieo jak ps.... najlepiej ps -aux heh kiedyś sie chodziło na informatyke ps. ps tlko wyświetla procesy... nie pamiętam czym mozna było zmieniać priorytety itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 CTRL + ESC o, niezle thx na xfce nie dziala... a tak chcialem zobaczyc co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 CTRL + ESC o, niezle thx na xfce nie dziala... a tak chcialem zobaczyc co to jest E a w czym (które środowisko) Wam to działa ? Na fluxie i kde to nie działa. Gnome ? ;> KDE ;-) http://img380.imageshack.us/img380/3445/pr...esstable8nb.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 wole widok drzewka heheh Ja mam to "coś" a wyidocznie czegoś "takiego" nie macie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad85 Napisano Wrzesień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 A skad wziac cos takiego dla Fedory4 (Gnome?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 A skad wziac cos takiego dla Fedory4 (Gnome?) To jest właśnie ksysguard Mając go, możesz go później normalnie odpalać na gnome. PS. A mi jednak ten skrót na kde nie działa Może dlatego, ze to wersja 3.3, ale i tak go nie używam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Processtable działa od kiedy pamietam. Miałem juz to w Red Hat 7 Wszykich mandrekach jakie miałem i auroksie 9.x (chyba 3) Dziwne, że tego niemacie → nie macie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Ksysguard będzie działał także pod GNOME z tym, że jest to jeden z elementów środowiska KDE, tak więc aby go mieć trzeba zainstalować KDE lub też pokaźną część tego środowiska. Pod GNOME jest (powinno być) coś takiego jak Monitor Systemu, który odpowiada ksysguard z KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Wrzesień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2005 A jak chcecie mieć drzewko w linii komend to: ps axf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi