mysio Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 Wiem że to był juz na forum ale temat tam gdzie to było wygasł więc jeszcze raz proszę o podanie informacji co trzeba zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 W konsoli (lub ALT+F2) poweroff Jezeli interesuje cie zdalne wyłączenie kompa to ja robie to tak: shudown ilość_minut -h bez tego -h zamknie ci tylko system ale nie wyłączy zasilania Ps. obie komendy wymagają uprawnien roota ( su - ) chyba ze gdzieś to ustawisz zeby było inaczej... Ale o tym sie wypowiedzą jak sądze bardziej obeznani koledzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Wrzesień 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 Nie oto mi chodzi wiem że się edytuje któryś plik i od razu mam opcje w “K” restart,wylogowanie i zamykanie. To chyba był któryś plik w /etc ale nie jestem pewien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 A to przepraszam... W sumie faktycznie nie ma tych buttonów. Dopiero teraz zauważyłem... (_żadko_ → rzadko) ORT → Rzadko wyłaczam kompa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 rpm -q kdm jeśli jest to wystarczy rpm -e gdm i po restarcie powinno być już dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Wystarczy użyć kdm do logowania i najlepiej wyedytować w tym celu plik /etc/inittab i ostatnią linijkę zmienić na: x:5:once:/usr/bin/kdm -nodaemon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Wrzesień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Ok już zrobiłem. /etc/sysconfig/desktop DESKTOP="KDE" DISPLAYMANAGER="KDE" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi