grs_84pl Napisano Wrzesień 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 19, 2005 Mam taki fajnutki pilocik do kompa oryginlny z zamontowaną na środku myszką W Win xp działa tylko na pluginie do winampa ale to inna historia Chodzi o to ze nie moge skonfigurować lirca... walsciwie to nawet nie lirca.. chodzi o program irrecord klepie w kosoli irrecord -d /dev/ttyS0 ./testfile lub irrecord -d /dev/lirc/serial ./testfile za kazdym razem skuek jest ten sam: irrecord - application for recording IR-codes for usage with lirc Copyright (C) 1998,1999 Christoph Bartelmus([email protected]) irrecord: could not init hardware (lircd running ? --> close it, check permissions) [root@localhost grs]# Nie piszcie mi zebym zatrzymał lircd bo to zrobilm a i tak zadnej poprawy nie widze. Nie wiem jakie prawa dostepu miałbym sprawdzić (jak mówi komunikat). chciałbym sie zaj\ąć konfiguracja a mi tu na początku takie problemy wyskakuja Please HELP !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yalper Napisano Wrzesień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2005 zobacz w /var/run/ czy nie masz procesu lircd.pid .. jesli jest to sprobuj go wywalic i puscic sam irrecord albo zainicjalozowac od nowa : lircd -d /dev/... i irrecord Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi