logolo Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Czesc! Mam laptopa (Asus) czy moze ktos wie jak mozna zmienic kolorki na monitorze ? Sprzetowo sie chyba nie da, czyjest cos pod Fedora podobnego do ustawienia barw pod Windowsami ? Z gory dzieki za pomoc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Ale co ty w ogóle chcesz. Większą ilość wyświetlanych kolorów, czy zmiane domyślnych kolorów w themie w kde :?: Ustawienie barw pod windą ... to mi się kojarzy, że chcesz zmienić np. kolory belek w oknach? Dobrze kombinuje? W kde jest do tego Centrum Sterowania i qtconfig z konsoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logolo Napisano Wrzesień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Chodzi mi o ustawienie barwy (temperatury) wyswietlcza. Problem pojawil sie w momencie kiedy zaczalem ogladac zdjecia z aparatu. Sa one za zimne (maja za duzo niebieskiego) W monitorach kineskopowych jest taka opcja hardwerowa ustawienia np: barwy, kontrastu, jasnosci. W laptopie mam za pomoca klawiatury moge zmienic tylko jasnosc wyswietlacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 A jaką masz karte graficzną? Bo ze sterownikami do NVIDIA mozna zainstalowac nvidia-settings. A do radeona nie amietam ale też jest cos podobnego i tam mozesz zmieniać COLOR CORRECTION - brightnes, contrast,gamma. Pozdrawiam Tomasz Ochnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logolo Napisano Wrzesień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Mojs karta to ATI Mobility Radeon 9600 Poniewaz jestem poczatkujacym linuxowcem wiec troche boje sie jej instalacji pod fedora. Z tego co rozumiem to standardowo teraz chyba nie jest zainstalowana i dziala wszystko ladnie (poza mozliwoscia regulacji barwy). Czy ktos instalowal taka karte pod fedora 2, moze jakis rozsadny link ? Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Wrzesień 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 Mojs karta to ATI Mobility Radeon 9600 Poniewaz jestem poczatkujacym linuxowcem wiec troche boje sie jej instalacji pod fedora. Z tego co rozumiem to standardowo teraz chyba nie jest zainstalowana i dziala wszystko ladnie (poza mozliwoscia regulacji barwy). Czy ktos instalowal taka karte pod fedora 2, moze jakis rozsadny link ? Dzieki za pomoc http://www.fedorafaq.org/fc2/#radeon - niestety po angielsku. Gajownik (chyba się nie myle) tłumaczył FAQ dopiero od Core3. BTW: jest już FC4 - może czas uaktualnić system :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logolo Napisano Wrzesień 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2005 A jest jak to zrobic zeby wszystko co mam zostalo ? Jak to wychodzi w praniu, wszystko co zainstalowalem zostanie ? Dzieki za link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi