japroo Napisano Wrzesień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2005 Witam Mial bym pytanie do szanownych forumowiczow. Poszukuje tzw kombajnu w ktorym mial by byc skaner, drukarka i fax. Ale oczywiscie to nie wszystko bo juz szukalem po stronach ala sklep.komputronik.pl itp. takich kombajnow ale nigdzie nie widzialem opini jak dziala on pod linuxem, chodzi mi o to zeby maszyna ta byla obslugiwana przez (_linuxa_ → Linuksa) ORT co znaczy zeby byly sterowniki i wszystko dzialalo:). Z gory THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Wrzesień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2005 najwięcej się dowiesz (moim zdaniem) jak napiszesz meila do tego sklepu i sie ich zapytasz jaki sprzęt dobrze działa do linuxem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2005 najwięcej się dowiesz (moim zdaniem) jak napiszesz meila do tego sklepu i sie ich zapytasz jaki sprzęt dobrze działa do linuxem niesadze → nie sądzę, przypomnialo mi sie jak napisalem do Maxdata z zapytaniem o peryferia dzialajace z linuksem, rozsmieszyli mnie odpowiedzia :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Wrzesień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 nie sądzę, przypomnialo mi sie jak napisalem do Maxdata z zapytaniem o peryferia dzialajace z linuksem, rozsmieszyli mnie odpowiedzia :lammer: hmm, komputronik kiedys zadziwil mnie odpowiedzia na mejla, pozytywnie (robie tam regularnie zakupy).. wiec moze jednak warto sprobowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloan Napisano Wrzesień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 A ja sądzę, że znajdź sobie sprzęt (np. w sklepach internetowych) który ci odpowiada, a następnie sprawdź na tej stronie lub tu jak dane urządzenie sprawuje się pod linuksem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
japroo Napisano Wrzesień 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 czyli rozumiem ze nikt z Was nie moze mi podac jakis blizszych namiarow na jakis sprzed, chodzilo by mi o dokladny model, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 no modelu to Ci nie podam, bo ogolnie nie jestem zwolennikiem kombajnow ale moge powiedziec ze mam skaner HP ScanJet 3800 i drukarke HP DeskJet 930C i chodza bez problemu wiec nie wiem czemu by kombajn nie mial chodzic, obecnie na rynku korzystnie cenowo wypadaja produkty Canona wiec tez zobacz w tym kierunku, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 najwięcej się dowiesz (moim zdaniem) jak napiszesz meila do tego sklepu i sie ich zapytasz jaki sprzęt dobrze działa do linuxem Teoretycznie. Jeśli to markowy sprzęt, np. HP - to jak najbardziej pisz! Jeśli "małomarkowy" to szkoda zawracać sobie głowy i zabierać czasu pracownikom sklepu. Lepiej iść zagrać w toto-lotka, bo oni i tak odpowiedzą na chybił trafił, a przynajmiej lotoomat nie okłamuje. Moja rada jest taka. Wybierz sobie sprzęty, które Ci najbardziej odpowiadają, a następnie przeszukaj google wpisując "nazwa/model sprzętu +Linux" i zobaczysz, czy ludzie chwalą, czy mają problemy Ja tak robię przy zakupie każdego sprzętu Ostatnio już przed zakupem sprzętu wiedziałem, co nie będzie od razu chodziła jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2005 Moja rada jest taka. Wybierz sobie sprzęty, które Ci najbardziej odpowiadają, a następnie przeszukaj google wpisując "nazwa/model sprzętu +Linux" i zobaczysz, czy ludzie chwalą, czy mają problemy dokladnie chyba ta metoda jest najlepsza, ja dokladnie tak zrobilem kupujac kompa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qlaka Napisano Wrzesień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 Ja np. mam kombajn Lexmarka X7170 (byl najtanszy) i jak do tej pory nie udalo mi sie go uruchomic na FC4. Dokladnie chodzi o drukarke i skaner. Fax i kopiowanie dzialaja, gdyz nie potrzebuja do dzialania komputera. Niby jakies wspracie ze strony Lexmarka istnieje Linux Developer Kit - Download Version 2.0 , jednak do tej pory nie udalo sie mi zainstalowac sterownikow i nie znalazlem zadnej rozsadnej porady w necie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 wlasnie chodzi o to ze wsparcie dla urzadzen drukujacych HP jest lepsze niz Lexmarka, co do Canona to szczerze powiem ze nie wiem, jak ktos bedzie wiedzial to niech napisze, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Wrzesień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 Jesli juz sobie cos upatrzysz to sprobuj sie dogadac co do ewentualnego zwrotu jesli sprzet "nie bedzie spelnial twoich oczekiwan". Czesto sie udaje, ale niestety nie w duzych sklepach. No i oczywiscie sklepy online odpadaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi