Skocz do zawartości

Szukam Tzw.kombajna

japroo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mial bym pytanie do szanownych forumowiczow.

Poszukuje tzw kombajnu w ktorym mial by byc skaner, drukarka i fax. Ale oczywiscie to nie wszystko bo juz szukalem po stronach ala sklep.komputronik.pl itp. takich kombajnow ale nigdzie nie widzialem opini jak dziala on pod linuxem, chodzi mi o to zeby maszyna ta byla obslugiwana przez (_linuxa_ → Linuksa) ORT co znaczy zeby byly sterowniki i wszystko dzialalo:).

Z gory THX

najwięcej się dowiesz (moim zdaniem) jak napiszesz meila do tego sklepu i sie ich zapytasz jaki sprzęt dobrze działa do linuxem

niesadzenie sądzę, przypomnialo mi sie jak napisalem do Maxdata z zapytaniem o peryferia dzialajace z linuksem,

rozsmieszyli mnie odpowiedzia :lammer:

nie sądzę, przypomnialo mi sie jak napisalem do Maxdata z zapytaniem o peryferia dzialajace z linuksem,

rozsmieszyli mnie odpowiedzia  :lammer:

hmm, komputronik kiedys zadziwil mnie odpowiedzia na mejla, pozytywnie (robie tam regularnie zakupy).. wiec moze jednak warto sprobowac :)

no modelu to Ci nie podam, bo ogolnie nie jestem zwolennikiem kombajnow ale moge powiedziec ze mam skaner HP ScanJet 3800 i drukarke HP DeskJet 930C i chodza bez problemu wiec nie wiem czemu by kombajn nie mial chodzic,

obecnie na rynku korzystnie cenowo wypadaja produkty Canona wiec tez zobacz w tym kierunku,

najwięcej się dowiesz (moim zdaniem) jak napiszesz meila do tego sklepu i sie ich zapytasz jaki sprzęt dobrze działa do linuxem

Teoretycznie. Jeśli to markowy sprzęt, np. HP - to jak najbardziej pisz!

Jeśli "małomarkowy" to szkoda zawracać sobie głowy i zabierać czasu pracownikom sklepu. Lepiej iść zagrać w toto-lotka, bo oni i tak odpowiedzą na chybił trafił, a przynajmiej lotoomat nie okłamuje.

Moja rada jest taka. Wybierz sobie sprzęty, które Ci najbardziej odpowiadają, a następnie przeszukaj google wpisując "nazwa/model sprzętu +Linux" i zobaczysz, czy ludzie chwalą, czy mają problemy :) Ja tak robię przy zakupie każdego sprzętu :) Ostatnio już przed zakupem sprzętu wiedziałem, co nie będzie od razu chodziła jak należy.

Moja rada jest taka. Wybierz sobie sprzęty, które Ci najbardziej odpowiadają, a następnie przeszukaj google wpisując "nazwa/model sprzętu +Linux" i zobaczysz, czy ludzie chwalą, czy mają problemy :)

dokladnie chyba ta metoda jest najlepsza, ja dokladnie tak zrobilem kupujac kompa :)

Ja np. mam kombajn Lexmarka X7170 (byl najtanszy) i jak do tej pory nie udalo mi sie go uruchomic na FC4. Dokladnie chodzi o drukarke i skaner. Fax i kopiowanie dzialaja, gdyz nie potrzebuja do dzialania komputera.

Niby jakies wspracie ze strony Lexmarka istnieje Linux Developer Kit - Download Version 2.0 , jednak do tej pory nie udalo sie mi zainstalowac sterownikow i nie znalazlem zadnej rozsadnej porady w necie :(