Savok Napisano Wrzesień 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 Niestety przejscie na firefoxa 1.0.6 nic nie dalo, jak nie bylo javy tak jej dalej nie ma. Moj wniosek jest prosty - to nie problem firefoxa tylko javy. A gdzie? tego juz nie wymysle, nie znam sie na tym zupelnie. Powiedzcie mi jak wyszukac wszystkie skladowe mozilli przy uzyciu (_yum'a_ → yuma) ORT, bo list mozilla nic nie wyswietla, a moze jednak cos zostalo po usuwaniu mozilli, ktora nota bene nie wiem jak sie nzlalazla w systemie, bo jej nie instalowalem. [edit] Jeszcze jest mozliwosc ze cos nie dziala w java VM jak nalezy. Zainstalowalem sobie wlsnie mozille, usunalem firefoxa i mam to samo, wiec to jakas glebsza awaria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion83 Napisano Wrzesień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 Mozilla instalowana jest automatycznie. Jedno co mogę ci jeszcze podpowiedzieć to znajdź w swoim katalogu home - .mozilla/firefox (.mozilla jest katalogiem ukrytym) i w katalogu firefox wyedytuj plik pluginreg.dat. Znajdź w nim sekcję [PLUGINS] (na samym początku) i zmodyfikuj pierwszą linię na: /opt/jre1.5.0_05/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so:$ Mam nadzieję, że to pomoże... PS. Mozilli nie wyrzucaj bo to nie ma znaczenia dla działania Javy pod Firefox (ja mam Mozille i Firefoxa i Java u mnie działa). Warto może abyś pousuwał wszystkie pakiety Java które doinstalowałeś przez Yuma, zostaw tylko ten, który był zainstalowany razem z systemem (1.4.2), a całą instalację Java wykonaj według procedury ze strony, którą ci podałem. Jeśli wszystko wykonasz poprawnie to Java w Firefox musi zadziałać. Pamiętaj abyś stworzył poprawne dowiązanie: ln -s /opt/jre1.5.0_05/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so /usr/lib/firefox-1.0.6/plugins/libjavaplugin_oji.so Dla Firefox w wersji 1.0.6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Savok Napisano Wrzesień 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 (edytowane) Jedno co mogę ci jeszcze podpowiedzieć to znajdź w swoim katalogu home - .mozilla/firefox (.mozilla jest katalogiem ukrytym) i w katalogu firefox wyedytuj plik pluginreg.dat. Znajdź w nim sekcję [PLUGINS] (na samym początku) i zmodyfikuj pierwszą linię na: /opt/jre1.5.0_05/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so:$ Nie pomoglo...ta linijka jest juz wpisana. Wyglada mi to tak, jakby sie JVM (_wogule_ → w ogóle) ORT nie uruchamiala, ale nie rozumiem dlaczego. Wszystko wyglada tak, jak powinno, tylko dzialac nie chce ---koniec problemow--- Udalo mi sie rozwiazac problem, jednak nie recznie, a lopatologicznie. Sciagnalem RPM do wersji 1.0.5_05, zainstalowalem z RPM, zrobilem nowy link i dziala. Pewnie beda jakies problemy przy aktualizacji, a moze nie. W kazdym razie, javaVM zadzialalo i jest po problemie. Legion: Serdeczne dzieki za pomoc, przywracasz nadzieje, w sens istnienia tego forum. Edytowane Wrzesień 24, 2005 przez Savok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akrisr Napisano Wrzesień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 Iszk nie wiem czy przeczytasz ... hmm nowy avatar... tamten mi sie bardziej podobal piszesz Jedyne, co mi nie wychodzi, to odpalenie flasha w operze. zassaj http://www.macromedia.com/shockwave/downlo...=ShockwaveFlash rozpakuj ja recznie skopiowalem dwa pliczki do /usr/lib/opera/plugins/ libflashplayer.so flashplayer.xpt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 ... Dzięki, ale już mi chodzi. Dzięki temu opisowi http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...indpost&p=40570 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi