Boxer1987 Napisano Wrzesień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 Mam fd3 - jak sprawdzic jaki mam kernel i skad sciagnac najnowszy i jak go zaladowac??Prosze o szczegolowy przebieg instalacji z gory thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bergo Napisano Wrzesień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 RTFM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Wrzesień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 rpm -qa |grep kernel Nowszy przez yuma. Szczegóły w faq, wiki i na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco81 Napisano Wrzesień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 1. uname -a 2. http://www.kernel.org 3. The latest stable version of the Linux kernel is: 2.6.13.2 - pobierasz wersje stable - Literka F 4. Rozpakowujesz tar -xvjf kernel-2.6.13.2.tar.gz 5. Kompilacja: http://members.lycos.co.uk/fenio/ Super OPIS !!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanczo Napisano Wrzesień 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 23, 2005 marco81 Bardzo dobry opis ale nie super niestety (czepiam się o opis sekcji device's) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Wrzesień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 Mam fd3 Hmmm to jakiś nowy system no chyba że chodzi ci o Fc3 daj yum update i wykonuj co się pokazuje na ekranie marco81 - to może jeszcze niech se reszte skompiluje jak w gentoo ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Wrzesień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 Peter15 - nie przesadzaj ja też mam skompilowany własnoręcznie kernel, zawsze tak robię i nie wyobrażam sobie innego rozwiązania. Część pakietów instaluję z rpm-ów, a część ze źródeł... Moim zdaniem to nie jest nic złego. Mimo, że miałem sporo programów zainstalowanych ze źródeł update z fedory 3 na fedorę 4 był bezbolesny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi