grasnal Napisano Wrzesień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 Mam badziwna myszke a4tech, ktrej producent oczywiscie nie uznaje sysa innego niz milosciwie panujacy Win . Wyposazona jest ona w 2 rolki i 5 przyciskow. Wszystko dziala, tyle ze boczne przyciski dubluja funkcje LMB i RMB. Czy mozna to jakos skonfigurowac - przypisac im cokolwiek innego? Chodzi mi glownie o ustawienie pod nimi wstecz/dalej w Operze. Forumowy "szukaj" na zapytanie "wop-35" zwrcil jeden temat, niestety link zawary w odpowiedzi do niego jest "Forbidden". Czy posiadl ktos tajemna wiedze o konfiguracji tego gryznonia pod Linuksem? (uzywam Gnome jesli to robi jakas roznice) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Wrzesień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 Mam badziwna myszke a4techTylko nie badziewiastą. Ja mam taką samą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Wrzesień 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 Ciesze sie twoim szczesciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siomek Napisano Wrzesień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2005 Ciesze sie twoim szczesciem. Pokombinuj z xorg.conf. Oto mój kawałek xorg.conf. Zrobiłem to co mi było potrzebne, ale oczywiście można o wiele więcej. Identifier "Mouse1" Driver "mouse" Option "Protocol" "IMPS/2" Option "Device" "/dev/input/mice" Option "ZAxisMapping" "4 5" Option "Emulate3Buttons" "yes" Wrzuć to do sekcji InputDevice. Zrestartuj X-y i poklikaj myszką, żeby zobaczyć co się dzieje. Najlepiej w jakiejś przeglądarce www. Rozszerzenie funkcji przycisków można konfigurować na podstawie indywidualnych ustawień, ale nie pamiętam nazwy programu do tego napisanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grasnal Napisano Wrzesień 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2005 Wpis w xorg.conf mam identyczny. Tylko to dalej nie rozwiazuje mojego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi