Euchrid Napisano Wrzesień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 Witam mam problem z modemem pod fedorac core 4. Modem to zyxel omni 56k, podlaczany przez rs232. Przez kermita udalo mi sie nawiazac z nim jaka kolwiek lacznosc, jednak przez minicoma nie ma rzadnej komunikacji. Podlaczam go do com1(ttyS0) lub coma2(ttyS1). Wydaje polecenie minicom i nic, robilem linka symbolicznego /dev/modem zarowno do ttyS0 jak i S1. Modem sprawdzalem pod windowsem xp(dziala) oraz Suse 9.3(dziala) - po wydaniu polecenia minicom widac pracujace diody na modemie i komunikat minicoma swidczace ze porozumial sie z modemem. Czy do modemu pod rs232 trzeba zaladowac jakis modul? wydawalo mi sie ze nie. Help bo juz sie mecze 2 tydzien Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katek Napisano Wrzesień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2005 też mam problem z modemem.. ale nikt mi nic nie poradził. Mam Generic SoftK56... gdzieś na forum znalazlem radę, żeby zainstalować stery jak do Conexanta... ale kicha... Fc4 go widzi ale nie moge go doprowadzic do stanu uzyteczności... heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi