Kajtek Napisano Czerwiec 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2004 Witam wszystkich Walcze z postawieniem Fedory na asusie P4800. Ściągnałem sobie poprawione ISO które umozliwa obejscie problemu z resetem przy instalacji. Setup przeviegłbez problemów. Żeby nie było tak pięknie system sie dalej restartuje przy ładowaniu jądra. Wyczytałem że trzeba podmienić jądro na 2.6.6 coś tam cos tam, nie ważne, grunt ze je ściągnąłem. I tu się zaczyna problem, jądro mam jako RPM. Jak je zainstalowac w miejsce obecnego?? Bardzo poproszę o łopatologiczna instrukcje, to mój pierwszy Linux Pozdrawiam Kajtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Czerwiec 8, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2004 Włóż płytkę CD1 i uruchom z parametrem rescue. Kiedy będziesz już w konoli zainstaluj to nowe jądro. Głowy za to nie daję, ale polecenie powinno wyglądać mniej więcej tak: rpm -ihv --root=/mnt/sysimage /ścieżka_do_paczki . Ewentualnie usuń to "=" po "--root".Naprawdę nie jestem pewnien czy tak można zrobić, ale z mana rpm wynika, że to powinno wygląć mniej więcej tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kajtek Napisano Czerwiec 8, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 8, 2004 Kurde udało się Ja pierdykam ale fajnie Mój pierwszy linux i nawet działa Idę się nim pobawić Ps. Wiem wiem jestem nadekspresyjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi