@perl Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 powyzszym sposobem bez problemu skonfigurujesz sobie yuma na FC3, ja tej wersji jak narazie uzywam i w najblizszym czasie nie zamierzam zmieniac jak se sciągne FC4 to mam nadzieje będzie mniej nieporozumień nieporozumienie wynikalo z tego ze poczatkowo wszyscy mysleli ze masz FC4 (bo jezeli ktos teraz instaluje Fedore to w 95% wybiera najnowsza wersje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 popell Post: 25.09.2005 - 21:00 Dzięx tylko że to FC4-i386-DVD.iso nie działa faktycznie dobry link ftp://ftp.pbone.net/pub/fedora/pub/fedora...C4-i386-DVD.iso a tu masz wszystkie mirrors http://fedora.redhat.com/download/mirrors.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 dla mnie jednym z pewniejszych mirrorow jest polski sunsite, wiec polecam zeby z niego pobierac: ftp://sunsite.icm.edu.pl/pub/Linux/fedora/linux/core/ ale i tak sumy kontrolne pobierac z glownego serwera i z nimi sprawdzac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popell Napisano Wrzesień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 ja sie sam nieskapnąłem że to jest FC3 bo w linux+ jest opisywana FC4 a akurat płyt DVD dłoączonych do teg oniemiałem żeby sprawdzić co to jest za wersja a macie jakieś linki pomocne do FC3???? sorka że tyle razy sie pytam ale troszke mi to jest potrzebne bo mam muzyke fajną podobno ale jest w mp3 i (_niemam_ → nie mam) ORT jak słuchać bo windowsa (_niemam_ → nie mam) ORT zaisntalowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 czytaj dokladniej co napisalem przeciez podalem Ci link do FAQ Fedora Core 3: http://faq.fedora.pl/fc3/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popell Napisano Wrzesień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 sorry chyba to przeoczylem akurat ślepy jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 Pobierz i zainstaluj http://prdownloads.sourceforge.net/yumex/y...ch.rpm?download yumex jest to graficzna nakładka na yuma bedziesz mógł dodać repozytoria base ,updates-released,extras,livna użyj tylko tych to ci narazie wystarczy Do mp3 zainstaluj xmms i xmms-mp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popell Napisano Wrzesień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 było by dobrze gdy bym mógł yumem coś zainstalować bo wyskakuje mi Setting up Install Process Setting up Repos base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 Reading repository metadata in from local files base : ################################################## 2622/2622 updates-re: ################################################## 979/979 Parsing package install arguments Nothing to do i obojętnie co wpisze to taq jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 w tej chwili widze że masz podstawowe repozytoria base ,updates-released a pozastałe programy sa w innych repozytoriach extras livna tam znajdziesz co cie interesuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popell Napisano Wrzesień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 czyli co musze zrobic ????? sorry ale jestem zielony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 bez kitu Ty slepy jestes! masz przeczytac moj post z poprzedniej strony dotyczacy konfiguracji yuma na FC3 i tak zrobic !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popell Napisano Wrzesień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 to tak robiłem i widocznie cos zepsułem że musze to od nowa robic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 to tak robiłem i widocznie cos zepsułem że musze to od nowa robic przy wykonaniu tych polecen nie mozna nic zepsuc, chyba ze wykonales jakies inne (najlepiej rob Kopiuj/Wklej). bo czynnosci ktore wykonujesz sa proste jak konstrukcja gwozdzia jeszcze jedno pytanie aby korzystac z yuma przechodzisz w tryb superuzytkownika (roota) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popell Napisano Wrzesień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 wchodzisz w tryb superuzytkownika za pomoca polecenia su - ? wklej na forum co daje Ci polecenie: cat /etc/yum.conf tylko wklej to jako KOD! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi