Theriel Napisano Wrzesień 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2005 Witajcie. Z przyzwyczajenia windowsowego, wszystkie pliki, które ściągam via firefox, zapisuję tymczasowo na pulpicie... tylko że jest mały problem -> za każdym razem muszę ręcznie odświeżać desktop... czy istnieje jakaś możliwość, aby np: przy kliknięciu "Pokaż Pulpit", desktop automatycznie się odświeżył etc. ? I kolejne pytanko -> jak umieścić na pulpicie ikonę kosza? (usunąłem, a nie ukryłem w konfiguracji pulpitu nautilusa) I tak korzystając z okazji: Czy istnieje jakiś menedżer plików, który potrafi: 1.Zapamiętać rozmieszczenie ikon w każdym katalogu 2.Sortować ikony z poziomu prawego przycisku Ewentualnie jak uruchomić powyższe opcje w Konquerorze. Pozdrawiam Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 co do menadżera to możesz sprubować Gentoo albo Krusadera, oba są w repozytoriach yuma a co do ikonki kosza to teżeba utworzyć dowiązanie do ".Trash" (ale tego nie jestem pewien bo sam nie urzywałem -> używałem) jak nie będzie działać to poszukaj na forum na 200% było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Theriel Napisano Wrzesień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 Oba proponowane przez Ciebie menedżery to są programy a'la Total/Midnight Commander -> czyli lista plików. Ja szukam czegoś, co obsługuje przeglądanie plików jako ikony. Taki Konqueror, który ma większy support do przeglądania plików. Pozdrawiam Theriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi