maly-78 Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 Witam juz 2 raz mi sie cos takiego stalo nie wiem dlaczego? Zainstalowalem FC4 i wszystko bylo ok dopoki nie zaktualizaowalem thunderbirda i mozilli po ponownym uruchomieniu system zaczyna startowac po czym pojawia sie czarny ekran i na tym koniec. Bardzo prosze o pomoc zalezy mi na tym systemie ale na razie mam ciagle problemy. dzieki pozdrawiam maly-78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sloan Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 Napisz dokładnie jak te programy aktualizowałeś, to może coś się poradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly-78 Napisano Wrzesień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 uruchomilem up2date i zaznaczylem 3-5 pakiety php, java, firefox,thunderbird i chyba cos jeszcze i tyle po zaktualizowaniu zobaczylem ze przy thunderbirdzie zniknela mi ikona w menu wiec postanowilem uruchomic ponownie system i koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 odpal system na runlevelu 3 i terminalu yum update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly-78 Napisano Wrzesień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 wiec zrobilem tak jak pisales i nic nie pomoglo tak sam objaw w runlevel smiga co z tymi X ?? Nie mozna tego jakos odzyskac ostatnia znana konf czy cos takiego jak w windowsie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 Jaka karta grafiki????, czy aktualizowało ci jądro??, czy robiłeś pełne uaktualnienie yum-em??. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly-78 Napisano Wrzesień 26, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 to intel 915 a komp to dokladnie nc6120 HP lapik wszystko sie zaktualizowalo jadro oczywiscie tez na nowym i starym tak samo sie zachowuje. pozdrawiam maly-78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Wrzesień 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2005 jako root w konsoli textowej nano /etc/X11/xorg.conf W tym pliku znajdź sekcję Device i sorawdź czy masz tam wpis odnośnie tego intela. Jeżeli nie to spróbuj tak Section "Device" Identifier "Intel 915" Driver "i915" Videoram wprowadź odpowwartość VendorName "Intel 915" EndSection Piszę tak bo tu akurat ten układ grafiki bym za to winił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maly-78 Napisano Wrzesień 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 jak to wpisalem to nic sie nie zmienia niestety. Dziwne bo ponownej instalacji jest ok tylko boje sie ze jak cos znow klikne to padnie nie wiem dlaczego? Czy mozna sie jakos zabezpieczyc na taka ewentualnosc? pozdrawiam maly-78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Wrzesień 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2005 Teoretycznie tak. (_kożystać_ → korzystać) ORT -> Korzystać z yum a nie up2date(bo to nigdy nie działało). W przypadku yuma nie włączać wszystkich repozytoriów, tylko podstawowe i sprawdzone. Instalować wersje stabilne programów i patrzeć co się instaluje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2005 to intel 915 To był chyba bład ostatnim xorg-x11. Już został poprawiony → http://www.redhat.com/archives/fedora-anno...r/msg00077.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi