Skocz do zawartości

Zamierzam Zainstalować Fedorę Core 4

Pablord

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam zamiar zainstalować Fedorę Core 4. Właściwie już ją instalowałem, ale odinstalowałem. Chcę się przezucic na Gentoo, ale na forum poradzili mi, żebym najpierw potrenował na fedorze. Więc, największe co mnie trapi to grafika. Zainstalowałem stery do ATI wg. instrukcji zamieszczonej w CHIP'ie (numer z Fedorą) (ATI Driver installer). Jednak po instalacji i konfiguracji pliku fglrx, niezależnie od tego czy wybrałem opcje proponowane przez komputer czy parametry wybrane przeze mnie, po ponownej PRÓBIE uruchomienia Fedory monitor nie włączał się! Było napisane "Out of frequency" i parę innych informacji. Co mogło być przyczyną? Czy jeśli zainstaluję je wg instrukcji na http://faq.fedora.pl/#radeon zadziała tak jak trzeba? Interesuje mnie rodzielczość 1024 x 768 i 100 Hz. Czy Skype będzie działał poprawnie czy trzeba będzie coś zmieniać, bo wiem, że są problemy (ALSA). Jaki znacie dobry bezpłatny emulator do windowsowych programów? Próbowałem odpalić taki jeden program z wine (EUROtest2). Zainstalował się ale działał tak, że zadnego pożytku z niego nie było (zrobiłem to SuSE 9.1). A i jeszcze coś. Kupiłem lpmagazine + z Gentoo. Na jednej z płyt (Stage 1,2) instaluje się razem z systemem Wolf ET. Jednak po przejżeniu zawartości plyty nie znalazlem żadnego pliku, który mógłby być plikiem instalacyjnym tej gry. Czy ktoś może wie jak zainstalować to z tej płyty w Fedorze bo nie chce mi się ściągać tego znou (umnie około 2-3 godzin).

Godz. 18:21

Czy nikt mi nie odpowie? :(:blink:

ja bym proponowal zainstalowac fedore, przeczytac faq (UWAZNIE), wykonac punkty ktore Cie interesuja np. instalacja sterownikow ATI (instaluj tylko w ten sposob), sprawdzic samemu czy inne progsy jak skype chodza (nie mam krysztalowej kuli i nie wiem jaki masz sprzet), a potem... w razie problemow zapraszam na forum... jest tam taki fajny przycisk szukaj ktory rozwiaze prawie wszystkie twoje problemy :)

... a jezeli nie to poszczegolne problemy opiszesz w poszczegolnych postach w poszczegolnych dzialach

a nie zbijac wszystko w jeden post <_<